Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ion Izagirre polki Tourin viimeisen vuorietapin ykköseksi – Chris Froome sinetöi kisan kokonaisvoiton

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
JEAN-PAUL PELISSIER
Ion Izagirre otti uransa suurimman etappivoiton Ranskan ympäriajossa 23. heinäkuuta.
Ion Izagirre otti uransa suurimman etappivoiton Ranskan ympäriajossa 23. heinäkuuta. Kuva: JEAN-PAUL PELISSIER

Movistarin espanjalaispyöräilijä I on Izagirre voitti lauantaina Morzineen päättyneen Ranskan ympäriajon viimeisen vuorietapin. Izagirre polki 146,5 kilometrin pituisen osuuden voittoon 19 sekuntia ennen kolumbialaista Jarlinson Pantanoa ja 42 sekuntia ennen italialaista, kesäkuussa Giron voittanutta Vincenzo Nibalia.

Sky-tallin brittiläinen Christopher Froome sinetöi samalla Tourin kokonaisvoiton, sillä huomenna sunnuntaina ajetaan vain seremoniallinen etappi Pariisiin. Sillä vain kirimiehet polkevat tosissaan pitkin Champs-Élysées’tä.

Froome oli yhteiskisassa 4 minuuttia ja viisi sekuntia toiseksi tullutta Ranskan Romain Bardet’ta nopeampi. Ennen Touria isona voittajasuosikkina pidetty kolumbialainen Nairo Quintana pääsee myös Pariisissa podiumille. Hän jäi Froomesta jälkeen 4.21.

Mäkikirikilpailun voittaa puolalainen Rafał Majka. Alle 26-vuotiaiden luokan valkoinen paita kuuluu tänä vuonna brittiläiselle Adam Yatesille.

20. etappina poljetun vuoristo-osuuden sääolosuhteet olivat vaikeat. Ranskalaistoimittajilla on tapana kutsua sateista ja tuulista pyöräilysäätä sanalla ”dantesque”, joka viittaa runoilija Danten helvettikuvaukseen.

Etapin kliimaksina oli HC-luokituksen Col de Joux Plane -nousu, joka on pituudeltaan 11,6 kilometriä 8,5 prosentin keskigradientilla. Pantano valloitti solan ensimmäisenä.

Izagirre otti kovimman riskin solaa seuranneessa alamäessä. Hän suorastaan lensi karkuun Pantanolta ja Nibalilta. Se oli henkeäsalpaava suoritus märällä asfaltilla. Palkintona oli 27-vuotiaan espanjalaisen uran suurin voitto.

Ranskan ympäriajon voitto on Froomen uran kolmas. Hän on napannut keltapaidan myös vuosina 2013 ja 2015. Froomesta, 31, tulee ensimmäinen pyöräilijä sitten Miguel Indurainin vuonna 1995, joka on onnistunut puolustamaan ympäriajon voittoaan. Samalla hän nousee Philippe Thysin, Louison Bobet’n ja Greg LeMondin muodostamaan kolmen voiton klubiin.

Tour on viime vuodet ollut brittipyöräilyn juhlaa. Vuonna 2010 kilpailemisen aloittanut Sky-talli on voittanut ympäriajon neljästi viimeisen viiden vuoden aikana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!