Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Räikkönen jäi 14. ruutuun – ”Oli syy mikä tahansa, sen jauhaminen ei auta yhtään lopputulosta”

Urheilu
 
LASZLO BALOGH / Reuters
Kimi Räikkönen jäi kauas kärjestä Unkarin aika-ajossa.
Kimi Räikkönen jäi kauas kärjestä Unkarin aika-ajossa. Kuva: LASZLO BALOGH / Reuters

Budapest

Nico Rosberg lopetti Lewis Hamiltonin paaluketjun kahteen kisaan, ja juhlisti uutta sopimustaan Unkarin aika-ajovoitolla.

Ailka-ajo viivästyi sateen vuoksi. Vesi virtasi valtoimenaan uudella asvaltilla, ja vesiliirtovaaran vuoksi alku lykkääntyi, ja ensimmäinen yritys katkaistiin alkuunsa.

Toisella aika-ajojaksolla rata alkoi kuivua, ja sen loppu käytiin jo slicksrenkailla. Tässä vaiheessa Ferrarin ajoitusvirheen myötä Kimi Räikkönen putosi finaalista ja jäi 14. ruutuun.

Aika-ajon lopussa Fernando Alonso pyörähti, ja aiheutti keltaisten varoituslippujen alueen. Kahdessa edellisessä kisassa rangaistu Rosberg ajoi nyt visusti oikein, ja selvitti kiirastulen paaluajalla.

Paalu on Rosbergille kauden neljäs ja uralla 26:s. Mercedekselle eturivin valloitus on kauden kuudes.

Aika-ajo kesti kaksi tuntia. Brasiliassa 2010 aika-ajo oli yhtä kaoottinen, ja kesti myös pitkään.

"Olipa uskomaton aika-ajo, kun olosuhteet muuttuivat kaiken aikaa. Niin moni asia vaikutti, että sai edes kierroksen lopun osumaan. Kaikki yrittivät lopussa hakea paikkaa, ja siitä tuli hankalaa löytää rakoa. Onneksi sain naulatuksi sen kierroksen, ja olen todella tyytyväinen", Rosberg myhäili.

Rosberg taiteili oikein keltaisten lippujen kohdalla.

"Siellä oli kaksinkertaiset keltaiset liput, nostin jalkaa kaasulta hyvin paljon, ja menetin paljon aikaa. Olin siinä hitaampi kuin aiemmalla kierroksellani. Olen varma, että kaikki meni oikein", Rosberg korosti.

Valtteri Bottas starttaa kisaan kymmenenestä ruudusta.

"Eihän tämä ihanteellinen paikka ole lähteä kisaan, mutta kun viimeisellä vedolla tulivat keltaiset liput, jouduin hidastamaan, enkä saanut sitä aikaa, mihin kyyti olisi riittänyt. Nyt asemat ovat nämä, ja olen luottavainen siihen vauhtiin, minkä olemme viikonlopun aikana löytäneet", Bottas puntaroi.

Räikkönen jäi kauden heikoimpiin asemiin pudottuaan ensi kerran Q3-finaalista.

"Tietysti harmittaa tämä sijoitus, koska auto on ollut erittäin hyvä koko päivän, jopa sateella. Oli syy mikä tahansa, sen jauhaminen ei auta yhtään lopputulosta. Lähdemme näistä asemista, mikä ei helpota elämää kisassa. Ensin tarvitsee selvittää puhtaasti kolme ensimmäistä mutkaa, ja katsotaan sitten, mitä saadaan kisassa aikaiseksi."

"Olen varma, että pystymme ottamaan opiksi virheistä, ja seuraavalla kerralla olemme parempia", Räikkönen lohduttautui.

Ferrari lähetti Räikkösen liian aikaisin viimeiseen vetoon. Kun rata nopeutui koko ajan, kaikki takaa tulleet ohittivat hänen aikansa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?