Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK ja PK-35 iskevät tänään yhteen – Shefki Kuqi ja Sebastian Sorsa odottavat kuumaa vääntöä

Urheilu
 
Tuomas Selänne
Sebastian Sorsa sanoo, että pelissä on erityinen lataus.
Sebastian Sorsa sanoo, että pelissä on erityinen lataus. Kuva: Tuomas Selänne

Helsingin Jalkapalloklubi ja PK-35 Vantaa kohtaavat toisensa tänään sunnuntaina pääkaupunkiseudun paikalliskamppailussa Töölön Sonera-stadionilla. Kohtaaminen on joukkueiden toinen tällä kaudella. Edellinen päättyi 7. toukokuuta Myyrmäessä Klubin 2–1-voittoon.

Joukkueet lähtevät kamppailuun varsin erilaisista tilanteista, mutta panoksia riittää kummallakin. HJK jahtaa liigakakkosena kolmen pisteen karkumatkalla olevaa IFK Mariehamnia. Vantaalaisjoukkue on juuttunut sarjataulukon viimeiseksi ja yrittää säilyttää sarjapaikkansa.

Vantaalaisten päävalmentaja Shefki Kuqi odottaa ottelusta tasaista.

”Olimme ensimmäisessä pelissä mielestäni selkeästi parempia, vaikka hävisimme. Jos ei käytä paikkoja hyväkseen, pelinhallinta ja tilanteet eivät merkitse mitään”, Kuqi muistelee kotitappiota.

PK:lla on viimeisimmissä peleissään ollut hyviä maalintekotilanteita, mutta niitä ei ole käytetty hyväksi riittävän kovalla prosentilla.

”Niissä kun ollaan tarkempia ja omassa päässä skarppina, niin toivottavasti tulee hyvä peli.”

Onnistuminen Klubia vastaan voisi kääntää PK:n kelkan Veikkausliigan sarjataulukossa.

”Jossain vaiheessa niitä pisteitä pitäisi tulla. Kunhan vain jaksetaan painaa ja luoda tilanteita”, Kuqi toivoo. Hänestä paikallispeli sytyttää vantaalaiset. Sen on huomattu niin Klubia kuin IFK:takin vastaan.

”Paikallispeli on aina paikallispeli. Sen huomaa pelaajien latauksesta.”

HJK:n kapteeni Sebastian Sorsa odottaa samoin kovaa ja intensiivistä pääkaupunkiseudun vääntöä. Stadin kundille on tärkeää, että vantaalaiset pystytään voittamaan.

”Vantaa on sellainen pikkuveli Helsingin kupeessa. Ottelu on kuin miniderby, jota kumpikaan ei halua hävitä, ja jossa on ekstralataus verrattuna tavalliseen liigapeliin”, Sorsa toteaa. Hän toivoo, että lataus välittyy myös yleisöön.

”Kiinnostavuusaste on korkealla. PK on ollut värikäs jengi tässä sarjassa.”

Shefki ja hänen hyökkääjäveljensä Njazi Kuqi tunnetaan kuumaverisinä kavereina. Sorsan mukaan Klubi ei kuitenkaan aio lämmittää kaksikkoa.

”Antaa vastustajien hoitaa omat juttunsa ja lämmetä itsekseen, jos haluavat. Joskus myös kentän laidoilla on tunnetta niin kuin pitääkin, mutta se ei vaikuta meidän tekemiseemme kentällä.”

Helppoa pelistä ei Sorsan mukaan Klubille tule. PK on suoraviivainen ja pääpelivoimainen joukkue – aivan kuten valmentajansa.

”PK oli Vantaalla meitä vastaan todella hyvä ja aiheutti paljon ongelmia. Heillä tosin on sen jälkeen vaihtunut lähes kaikki: pelityyli, ryhmitys ja pelaajat.”

Klubin edellinen liigapeli Ilvestä vastaan päättyi vierastappioon. Tuolloin HJK oli lentänyt pitkän matkan Suomeen Bulgarian europelistä ja valmentaja Mika Lehkosuo pyöritti vilkasta pelaajarotaatiota.

Tänään ryhmä on Sorsan mukaan liikkeellä tuoreemmalla jalalla, eikä ottelutahdin pitäisi vaikuttaa suoritukseen.

”Meillä on hyvä pelaajatilanne, eikä joukkue ole väsynyt.”

HJK–PK-35 tänään sunnuntaina kello 18.30 Sonera-stadionilla. ISTV ja Ruutu.fi-palvelu näyttävät kaikki sunnuntain kierroksen ottelut suorina lähetyksinä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?