Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rioon valmistautuva Lotta Lepistö kiri podiumille Pariisissa – ”Nyt maailmalla tiedetään, että täälläkin osataan ajaa”

Urheilu
 
Suomen Pyöräilyunioni
Lotta Lepistö.
Lotta Lepistö. Kuva: Suomen Pyöräilyunioni

Maantiepyöräilijä Lotta Lepistö kiri upeasti toiseksi Pariisin ydinkeskustassa ajetussa La Course -kilpailussa. Kyseessä on kenties kiinnostavin yhden päivän kisa naisten maailmankiertueella.

Ranskan ympäriajon kolmatta kertaa järjestämässä La Coursessa kierretään 13 kierrosta Champs-Élysées’n ympäristössä. Yhteensä reitille kertyy mittaa 89 kilometriä.

Miesten ympäriajo päättyy samalle maalisuoralle muutama tunti naisten kisan päättymisen jälkeen. Myös La Course televisioitiin laajasti.

Loppukiriin päättyneen kilpailun voitti australialainen Chloe Hosking. Lepistö ja kolmanneksi jäänyt Hollannin Marianne Vos saivat saman ajan kuin voittaja.

Lepistön suorituksesta kertoo jotain se, että Vos voitti Lontoon olympialaisten maantieajossa kultaa vuonna 2012. Lisäksi hän on kolminkertainen maailmanmestari ja La Coursen ykkönen vuodelta 2014.

Viimeisen kahden kilometrin aikana Lepistön pyörän ketjut hyppäsivät pienelle eturattaalle, mutta hän sai ne nopeasti vaihdettua takaisin. Tilanteessa ohi pääsi kuitenkin kymmenen naista.

”Tämä oli hieno päivä! Saimme valtavasti medianäkyvyyttä niin yhteistyökumppaneille kuin Suomellekin. Nyt maailmalla tiedetään, että täälläkin osataan ajaa” Lepistö iloitsi kilpailun jälkeen Pyöräilyunionin tiedotteen mukaan.

”Tänään oli hyvä jalka ja ajo kulki. Ketjujen tippuminen meinasi aiheuttaa pientä paniikkia ja ihmettelen itsekin, miten pääsin sieltä vielä takaisin kärkeen.”

”Oman kirini avaaminen myöhästyi ehkä sekunnin, mikä saattoi maksaa tänään voiton. Se on kuitenkin yksi osa-alue, jota tässä harjoitellaan jatkuvasti, ja tänään se jo melkein onnistui.”

”Suuri kiitos kuuluu myös ehdottomasti tallikavereille, että pääsimme neljällä kuskilla tällaiseen lopputulokseen”. Lepistö hehkutti sveitsiläisen Cervélo-Bigla-tallin kavereitaan.

Lepistö on ollut mukana jokaisessa La Coursessa. Toissa vuonna hän oli 56:s, viime vuonna jo viides.

Sprintteri ajaa elokuussa Rion olympialaisissa niin maantiekisan kuin aika-ajonkin. Kauden päätavoite on kuitenkin Qatarin MM-kisoissa lokakuussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?