Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Harri Syväsalmi: ”KOK välttelee vastuutaan”

Urheilu
 

Suomen urheilun eettisen keskuksen pääsihteeri Harri Syväsalmi sanoo Kansainvälisen olympiakomitean päätöksen vaikuttavan siltä, että KOK halusi rankaista Venäjää, mutta ei uskaltanut.

”KOK välttelee omaa vastuutaan ja siirtää sitä lajiliitoille”, Syväsalmi sanoo.

Urallaan myös Kansainvälisen antidopingtoimikunnan Wadan pääsihteerinä toiminut Syväsalmi ei pidä uskottavana, että Venäjän olympiakomitea olisi niin tietämätön valtiojohtoisesta dopingjärjestelmästä kuin Kansainvälisen olympiakomitean tiedote antaa ymmärtää.

”Venäjän olympiakomiteaa käsitellään erikoisella tavalla dopingsysteemi huomioiden. Ei voi olla niin, että urheilusta vastaava järjestö ei ole tietoinen asiasta. Ja jos ei ole, niin silloinkin se on laiminlyönyt tehtävänsä.”

Kansainvälinen olympiakomitea päätti tänään, että vastuu venäläisurheilijoiden sulkemisesta on lajiliitoilla. Kisoihin haluavan urheilijan pitää pystyä osoittamaan itse puhtautensa. Siihen vaaditaan esimerkiksi kansainvälisten kilpailujen dopingtestejä.

Jos urheilija läpäisee lajiliiton seulan, hänen valintansa menee vielä Urheilun kansainvälisen välitystuomioistuimen CASin käsiteltäväksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!