Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjällä riemuittiin olympiakomitean päätöksestä – ja siitä, että dopingpaljastaja Stepanova ei pääse kisoihin

”Venäjä ei ole sellainen suurvalta, jota voi kohdella väärin”, sanoi Venäjän olympiakomitean koordinaatiokomitean puheenjohtaja Gennadi Alešin.

Urheilu
 

Venäjällä sateli helpottuneita kommentteja, kun sunnuntaina Kansainvälinen olympiakomitea KOK päätti jättää venäläisurheilijoille takaportin Rioon auki.

KOK:n mukaan ratkaisun venäläisurheilijoiden osallistumisesta tekevät kansainväliset lajiliitot.

”Tämä on puolueeton päätös, joka on tehty kansainvälisen urheilun ja olympiaperheen yhtenäisyyden etujen nimissä”, urheiluministeri Vitali Mutko sanoi uutistoimisto Tassin mukaan.

Hän sanoi olevansa kiitollinen KOK:lle ja uskoi, että suuri osa Venäjän joukkueesta vastaa ilmoitettuja vaatimuksia.

”On oikeudenmukaista, että dopingista kiinni jääneitä venäläisiä urheilijoita ei päästetä olympialaisiin”, hän jatkoi.

Nöyryyttä kuului venäläiskommenteissa enemmän kuin aikaisemmin.

”Olemme valmiit uudistamaan antidopingjärjestelmäämme niin, että luotaisiin ylittämättömät esteet niille, jotka haluavat voittaa epärehellisin ja likaisin keinoin”, totesi uutistoimisto Ria Novostille Aleksandr Žukov, joka johtaa Venäjän olympiakomiteaa.

Vähemmän itsekritiikkiä näkyi Venäjän olympiakomitean alaisen väliaikaisen koordinaatiokomitean puheenjohtajan Gennadi Alešinin kommentissa urheilulehti Sport Ekspressille.

”KOK:n päätös oli odotettu. Venäjä ei ole sellainen suurvalta, jota voi kohdella väärin”, hän sanoi.

Lisäksi Venäjällä otettiin ilolla vastaan tieto siitä, että dopingpaljastuksissa auttanut Julia Stepanova ei pääse Rion kisoihin. Stepanova on saanut Venäjällä julkisuudessa paljon lokaa päälleen tiedonantajan roolinsa vuoksi.

Stepanova oli aiemmin saanut erityisluvan kilpailla. Venäjän yleisurheiluliiton entinen johtaja Valentin Balahnitšev kehui Stepanovan porttikieltoa ”täysin oikeaksi päätökseksi” ja väitti Stepanovan vahingoittaneen venäläisurheilua.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!