Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi jätti iloiset jäähyväiset

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Lauri Markkanen oli jälleen Suomen paras pistemies.
Lauri Markkanen oli jälleen Suomen paras pistemies. Kuva: Vesa Koivunen
Suomi 91Unkari 70

Suomella ei ollut koripallon alle 20-vuotiaiden EM-päätöspelissään hätäpäivää. Unkari kaatui tehoilua jatkaneen Lauri Markkasen vauhdittamana 91–70 (50–32).

Jo ensimmäisellä 10-minuuttisella kotijoukkue karkasi ja johti 31–15. Markkasen (26 pistettä) lailla ottelussa nautiskeli 23 pinnaa heittänyt Joonas Tahvanainen.

”Vikan pelin voitto nostattaa mielialaa”, sanoi Tahvanainen. ”Opin varmasti jokaisessa ottelussa jotain uutta.”

Suomen sijoitus 16 maan turnauksessa oli pettymys: 15:s. Alkusarjassa Sudenpennut löi lajin eurooppalaisiin suurmaihin kuuluvat Espanjan ja Ranskan.

Espanja hävisi matkalla loppuotteluun yhden ottelun, kun Suomi voitti jatkoajalla 91–90.

Unkari ei voittanut otteluakaan. Sen seuraksi B-sarjaan putosivat Suomi ja Belgia. Yksi kolmesta A-sarjaan nousijasta on urheilun pikkujättiläinen Islanti.

Jäähallissa katsojat (2 150) todistivat Sudenpentujen iloisia jäähyväisiä. Puolustus vei vastustajilta heittotilan ja -ajan. Pallonriistoista karattiin korintekoon, heittopeli sujui, ja välillä pidettiin syöttökarkeloita.

”Ensimmäisen kerran joukkueen kaikki 12 pelaajaa pääsivät pisteille”, muistutti Markkanen.

Markkanen voitti turnauksen pistekuninkuuden. Hän teki seitsemässä ottelussa 174 pinnaa. Kouvojen pelintekijä ja kevään Suomen mestari Tuomas Hirvonen oli syöttelijänä turnauksen parhaimmistoa.

USA:n yliopistosarjat kutsuvat nuoria. Markkanen lähtee Arizonaan, Tahvanainen Utahiin, Fiifi Aidoo Grand Canyoniin, Sauli Nieminen Texasiin ja Remu Raitanen San Franciscoon.

”Sarjaohjelman mukaan Aidoon joukkue tulee 12. joulukuuta meidän kentälle”, sanoi Markkanen, joka aloittaa neljän vuoden opinnot syksyllä Tucsonin 40 000 hengen kampuksella.

Markkanen kuuluu päävalmentaja Henrik Dettmannin pelaajarinkiin, joka julkistetaan maanantaina.

Markkasen ja Aidoon yliopistot ovat samassa osavaltiossa. Matkaa Tucsonista Phoenixiin on 170 kilometriä.

Sudenpentuihin nousee uutta sukupolvea. Kovilla näytöillä esiin astuu Edon Maxhuni, 18. Kosovolaisjuurinen pelintekijä on ollut ikäkausimaajoukkueiden pistehai.

Koripallosta saa Suomessa nauttia loppukesästä. Miehet kohtaavat heinä- ja elokuussa Belgian Tampereella, Saksan Helsingissä) ja Ruotsin (Espoo).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!