Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

KOK pesi kätensä likapyykistä

Urheilu
 

Kansainvälinen olympiakomitea KOK ei halunnut, kyennyt tai uskaltanut tehdä kollektiivista päätöstä, että koko Venäjän joukkue olisi suljettu pois Rion olympialaisista.

Päätöksen takana täytyy olla vahvat juridiset perusteet. KOK ei halunnut sotkeutua ehkä vuosia kestävään oikeusjuttujen vyyhtiin, vaan se jätti päätöksen venäläisten urheilijoiden osallistumisesta kansainvälisten lajiliittojen käsiin.

Isoista lajiliitoista Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF on päättänyt sallia vain kolmen venäläisen yleisurheilijan kilpailla olympialipun alla Riossa.

Suomalaisista asiantuntijoista dopingtutkija Timo Seppälä on kannattanut, ettei valtiojohtoisesti dopingin käyttöä ohjannut ja suojannut Venäjä saa osallistua Rioon.

Lähtökohtana pitää olla ajatus, että poikkeukselliset rikkomukset johtavat poikkeuksellisiin rangaistuksiin.

On tietysti oikeus ja kohtuus, että puhtaat urheilijat voivat kilpailla olympialaisissa. Päätetty tilanne ei kuitenkaan voi olla mukava urheilijoille. Venäläisten kohdalla ilmaan jää suuri epäilys.

Kansainvälisillä lajiliitoilla on kiire päättää, miten ne nyt toimivat. Uinti, paini ja painonnosto käydään Riossa jo ensimmäisellä kisaviikolla.

Nykyinen jupakka voi jatkua vuosia Rion jälkeen. KOK pakastaa varmasti jokaisen olympialaisiin osallistuvan venäläisurheilijan dopingnäytteen.

Niitä voidaan analysoida uudestaan vielä kymmenen vuoden päästä.

Puhdas vuonna 2016 ei tarkoita sitä, että urheilija on puhdas myös vuonna 2026.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?