Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Keihään tilanne ei näytä hyvältä – ”Lähtökohdat olympialaisiin ovat hankalat”

Urheilu
 
Vesa Ranta
Ari Mannio otti SM-hopeaa ja tuli valituksi Rion olympialaisiin.
Ari Mannio otti SM-hopeaa ja tuli valituksi Rion olympialaisiin. Kuva: Vesa Ranta
Fakta

Keihään voittotulokset 2010-luvulla

 2016: 82,05 Pitkämäki.

 2015: 88,98 Ruuskanen.

 2014: 83,70 Ruuskanen.

 2013: 85,50 Pitkämäki.

 2012: 87,79 Ruuskanen.

 2011: 85,12 Mannio

 2010: 85,19 Pitkämäki.

Oulu

Oulu järjesti hyvät Kalevan kisat, mutta monessa lajissa ilmaan jäi paljon kysymysmerkkejä ennen Rion olympialaisia.

Huolestuttavin tilanne on Suomen odotetussa mitalilajissa, miesten keihäänheitossa. Tero Pitkämäki voitti Oulussa seitsemännen Suomen mestaruutensa, muttei vielä koskaan niin huonolla tuloksella kuin nyt.

Voittotulos 82,05 on heikoin 22 vuoteen.

”Omalla kohdallani keppi ei lentänyt, mutta ei se lentänyt muillakaan. Siinä on lyhyt yhteenveto”, sanoi Pitkämäki, jolla oli tulipalokiire kotiin Ilmajoelle.

Perheen toisen lapsen syntymän laskettu aika on mennyt jo muutaman päivän yli.

”Ei se vaikuttanut heittämiseen. Herkistely ei näkynyt kisassa. Lähtökohdat olympialaisiin ovat hankalat”, Pitkämäki myönsi.

Monta kertaa aiemmin keihään arvokisoista syrjäytetty Ari Mannio sai Raatin kentällä hyvityksen. Hän heitti SM-hopeaa tuloksella 81,38 ja on Suomen kolmas keihäsmies Riossa.

Antti Ruuskanen ei kilpaillut Oulussa, vaan paranteli kotonaan kylkeään.

Teemu Wirkkalan kamppailu kolmannesta olympiapaikasta oli turhauttavaa katseltavaa. Hän heitti parhaallaan 75,07 ja jäi viimeiseksi. Flunssainen Wirkkala ei jäänyt kommentoimaan heittojaan. Rion keihäsfinaaliin on aikaa vajaa kuukausi. Siinä ajassa ehtii tapahtua paljon – suuntaan tai toiseen.

Entä muut Rioon lähtevät yleisurheilijat?

Keihäänheittäjä Sanna Utriainen oli naisten kisan jälkeen sitä mieltä, ettei hän lähde lainkaan Rioon. Heitto on kateissa, mutta silti harva urheilija kieltäytyy olympiamatkasta.

Seiväshyppääjä Minna Nikkanen kilpaili Oulussa ilman vastusta, kun Wilma Murto hyppäsi samoihin aikoihin nuorten MM-pronssia Puolassa. Loppukilpailupaikka Riossa on mahdollista molemmille, mutta Murto on tulevaisuuden nimi.

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä hyppäsi karsinnassa kauden parhaansa 14,05 metriä, mutta finaalissa oli jälleen vaikeaa, vaikka voitto tuli ylivoimaisella esityksellä. Taso ailahtelee liikaa.

Sandra Eriksson voitti esteet suoran mitalla muihin, mutta voittoaika 9.40,70 ei kerro olympiakunnosta.

Korkeushyppääjä Linda Sandblom voitti Suomen mestaruuden liikoja yrittämättä tuloksella 184. Rio on hänelle pitkän uran täyttymys.

Aitajuoksija Nooralotta Neziri juoksee hyvänä päivänä rennosti ja hyvin, mutta liika jännitys ja hermoilu on pilannut monta juoksua.

Oskari Mörö juoksi Oulussa aitojen sijasta 400 metrin sileän. Sen perusteella on vaikea sanoa mitään. Möröllä ja hänen valmentajallaan Atte Pettisellä on taito rakentaa huippukunto oikeaan aikaan.

Mörö on taktikko, joka osaa kilpailla. Riossa 49 sekunnin alitus on mahdollinen.

Moukarissa David Söderberg jäi vajaan metrin kauden parhaastaan, mutta arvokisoissa 76 metrin heitto riittää loppukilpailuun. Tuomas Seppänen odottaa vielä olympiapaikkaa, jos vanhoissa testeissä paljastuu lisää dopingkäryjä.

Lisäksi kaksi iranilaista moukarimiestä rikkoi olympiarajan epäilyttävissä oloissa. Se voi nostaa porilaisen kisoihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!