Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kruger palasi kiekkorinkiin: SM-hopeaa

Urheilu
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Hilla Uusimäki ja Viivi Lehikoinen 400 metrin aitojen loppusuoralla. Lehikoinen oli vähällä kompuroida viimeisellä aidalla.
Hilla Uusimäki ja Viivi Lehikoinen 400 metrin aitojen loppusuoralla. Lehikoinen oli vähällä kompuroida viimeisellä aidalla. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

1 Miesten kiekko

Valmentajaksi ryhtynyt Frantz Kruger tietää yhä, miten kiekkoa heitetään. Entinen eteläafrikkalainen heitti Kalevan kisoissa SM-hopeaa kuuden viikon harjoittelun jälkeen. Heittoharjoituksia hänelle kertyi vain kahdeksan kappaletta.

”Oli ikävä kilpailuja. En malttanut olla pois”, sanoi Kruger, jolla oli viimeinen täysipainoinen heittokausi vuonna 2010.

Krugerin tulos Raatin helteisellä kentällä oli 57,70. ”Oli hyvä päivä, muttei sitä, mitä halusin”, Kruger sanoi. Hän voitti karsinnan tuloksella 56,07 ja tavoitteli Suomen mestaruutta, jonka vei Pyry Niskala, 59,70 metriä.

Viime vuonna Kruger aloitti kiekonheittäjä Sanna Kämäräisen valmentajana.

Suomen paras naisheittäjä kuitenkin loukkaantui ja tämä kausi jäi väliin.

2 Naisten 400 m aidat

Helsinkiläisellä Viivi Lehikoisella on takanaan hieno heinäkuu. Ensin tuli 17-vuotiaiden Euroopan mestaruus ja Kalevan kisoissa hän oli lähellä Suomen mestaruutta 400 metrin aidoissa. ”Tosi tyytyväinen olen kauteen”, sanoi Lehikoinen, joka hävisi SM-kullan Hilla Uusimäelle vain 15 sekunnin sadasosalla.

Uusimäki joutui panemaan loppusuoralla kaiken peliin. Vantaalainen puristi ennätyksensä 57,40.

Myös Lehikoinen juoksi ennätyksensä ja huippuajan seitsemäntoistavuotiaalle, 57,65.

3 Pääkaupunkiseutu

Silmiinpistävää oli pääkaupunkiseudun urheilijoiden vahva nousu. Se kertoo seurojen hyvästä valmennuksesta ja yhteistyöstä entisen torailun sijasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!