Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuqin PK-35 Vantaa jatkaa kaaoksessa

”Peli oli jo hävitty kahden minuutin jälkeen”, Kuqi sanoi.

Urheilu
 
Mika Ranta / HS
PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqi (kesk.) raivosi omilleen, kun HJK oli mennyt vain parin minuutin jälkeen kahden maalin johtoon.
PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqi (kesk.) raivosi omilleen, kun HJK oli mennyt vain parin minuutin jälkeen kahden maalin johtoon. Kuva: Mika Ranta / HS

HJK–PK-35 Vantaa 4–2

”Yhä kääntyen, kääntyen kehässä laajenevassa haukka ei kuule haukkametsästäjää; keskus on pettänyt, läsnä on hajaannus.” W.B. Yeatsin profeetallisen runon Toinen tuleminen (suom. Aale Tynni ) ensimmäiset säkeet kuvastavat juuri nyt täydellisesti syvenevää kaaosta Veikkausliigaseura PK-35 Vantaassa.

PK-35 Vantaan päävalmentaja Shefki Kuqi on tuo haukkametsästäjä ja haukka on hänen joukkueensa, joka kääntyilee yhä kauemmas isännästään. Seuran keskus on pettänyt, läsnä on hajaannus.

Sunnuntaina Kuqi huusi raivoissaan ohjeita Sonera-stadionilla, kun joukkue oli jo reilun vartin jälkeen 0–4-tappiolla. Kuuliko joukkue ja ymmärsikö se?

Vaikea sanoa, mutta tehostaakseen viestiään Kuqi vaihtoi ensin toppari Riku Heinosen pois kentältä ja sen jälkeen takoi maalivahti Daniel Kollarin itseluottamusta vaihtamalle hänen tilalleen Samu Volotisen, päävammasta äskettäin toipuneen juniorimaalivahdin.

Jumbojoukkueen pelissä ei ollut nähtävissä järkeä. Joukkueesta poistunut taktinen järki istui katsomossa seuraa vaihtaneen Jose Riveiron, HJK:n apuvalmentajan muodossa. Hän katsoi tyynenä ja ehkä tyytyväisenäkin Klubin näytöstä, joka päättyi 4–2-kotivoittoon.

Kuqi tarpoo nyt vastoinkäymisestä toiseen. Ensin menivät välit hyvään ystävään Pablo Couñagoon, sitten hänelle käänsivät selkänsä espanjalaiset apuvalmentajat, perässä poistuivat seuraan hankitut ulkomaalaispelaajat ja Kuqin havittelema päävalmentajapesti englantilaisseura Oldhamiin meni sivu suun. Sunnuntaina tuli viimeinen takaisku.

Tällaista salama-alkua ei ole Klubilta nähty aikoihin – kahta yhtä nopeaa maalia ehkei koskaan Sonera-stadionilla.

”Peli oli jo hävitty kahden minuutin jälkeen. Tämä ehkä kuvastaa kauttamme, kun koko ajan on tullut helppoja maaleja. Kävi sääliksi muutamaa pelaajaa, jotka yrittivät tehdä töitä ja tsempata”, Kuqi sanoi ottelun jälkeen.

Ensimmäinen maali tuli ensimmäisestä hyökkäyksestä puolen minuutin kohdalla, kun oikea laitapakki Sebastian Sorsa rynnisti päätyyn ja syötti taaksepäin Alfredo Morelokselle. Kolumbialaishyökkääjä täräytti seitsemännen liigamaalinsa.

Minuutti myöhemmin saranaranne Kollar PK-35Vantaan maalilla imaisi Nikolai Alhon laukauksen, ja tilanne oli 2–0.

Kolmannellatoista minuutilla Alho syötti päädystä takaviistoon Sebastian Dahlströmille, joka. laukoi kolmannen maalin. Yläkatsomossa peliä katsonut loukkaantunut Taye Taiwo hymyili leveästi ja tuuletti maalia kädet levällään.

Muutama minuutti myöhemmin Nnamdi Oduamadi päätti nopean vastahyökkäyksen neljänteen maaliin. Peli oli ohi.

HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo oli pettynyt toiseen puoliaikaan.

”Toisella puoliajalla olimme paskoja. Jäi paska maku suuhun siitä. Yritän unohtaa sen ja nauttia siitä ensimmäisestä puoliajasta”, Lehkosuo sanoi.

Kuqi vaati tauolla pelaajiltaan kunnioitusta peliä kohtaan.

”Sanoin tauolla, että näyttäkää, miten paljon jalkapallo merkitsee teille. Jos tämä peli ei sytytä, on väärässä lajissa”, Kuqi kertoi.

Masar Ömerin ja Njazi Kuqin kavennusmaalit olivat vain kuriositeetteja.

Läsnä oli hajaannus, anarkia oli kohdannut kenttää. Verenhämyinen vuoksi nousee Vantaalla.

Veikkausliigan huippuhetket 24.7.2016
Veikkausliigan huippuhetket 24.7.2016
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!