Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vessat tukossa, putket vuotavat ja kaasu haisee Rion olympiakylässä – Australian joukkue muutti hotelliin

Suomen joukkueella kävi parempi onni: ”Kaikki on pääosin hyvällä mallilla”

Urheilu
 
Australialaiset kieltäytyivät muuttamasta Rion olympiakylään
Australialaiset kieltäytyivät muuttamasta Rion olympiakylään
Australian kisajoukkue ei aio muuttaa Rion olympiakylään huoneistojen vaarallisuuden takia. Huoneistoista löytyi paljaita sähköjohtoja ja vuotavia vesipukia, jotka yhdessä aiheuttavat hengenvaaran. Joukkue muuttaa asuntoihin vasta kun asiat on korjattu. Kuva: Reuters.

Rion olympialaiset alkavat 5. elokuuta, mutta kaikki ei ole olympiakaupungissa vielä valmiina. Kuten urheilijoiden majoituspaikat kisakylässä.

Australian delegaation johtaja Kitty Chiller kertoi sunnuntaina Reutersin mukaan, että olympiakylässä on ongelmia kaasun, sähkön ja viemäröinnin kanssa. Talot eivät ole Chillerin mielestä valmiita saati turvallisia asuttaviksi.

”Olen päättänyt, että Australian joukkueen jäsenet eivät muuta heille tarkoitettuun taloon”, Chiller sanoi.

Chiller listasi ongelmiksi muun muassa tukossa olevat vessat, vuotavat putket ja näkyvillä olevat sähköjohdot.

Joissain huoneistoissa valui vettä seiniltä ja nenään kantautui vahva kaasun tuoksu. Myös porraskäytävät olivat huonosti valaistuja ja lattiat kunnollisen siivouksen tarpeessa.

Ensimmäisten australialaisten urheilijoiden oli tarkoitus muuttaa olympiakylään 21. heinäkuuta. Urheilijat on majoitettu läheisiin hotelleihin.

”Emme majoita urheilijoita olympiakylään seuraavan kahden päivän aikana”, Chiller sanoi sunnuntaina.

Hän oli kuitenkin kohtalaisen luottavainen, että joukkue ja delegaatio pääsevät muuttamaan olympiakylän huoneistoihin keskiviikkona.

Suomen joukkueella näyttää käyneen australialaisiin verrattuna hyvä tuuri.

”Meidän talomme on alueen parhaassa kunnossa. Kaikki on pääosin hyvällä mallilla. Meillä on ollut vain pieniä ongelmia, mutta uskon niiden tulevan kuntoon”, Riosta tavoitettu Suomen apulaisjoukkueenjohtaja Leena Paavolainen kertoi maanantai-iltana HS:lle.

Paavolaisen mukaan osassa Suomen huoneista vessojen toiminnassa ilmeni puutteita, samoin suihkujen vedenpaineessa. Myös lämmintä vettä ei aluksi tullut.

”Kaasun hajuakin tuntui vähän alkupäivinä, mutta ei enää.”

Rion kisakylän alue on Paavolaisen mukaan noin kilometrin pituinen ja puolisen kilometriä leveä. Kisakylässä on 31 kerrostaloa, joissa on 17 kerrosta.

Suomen talo sijaitsee alueen keskiosassa, kun taas Australian majoitus on kisakylän laidalla.

Toistaiseksi Riossa on paikalla kymmenkunta Suomen joukkueen jäsentä. Ensimmäiset urheilijat, purjehtija Tuula Tenkanen ja telinevoimistelija Oskar Kirmes, saapuivat sunnuntaina.

Rion kisajärjestäjät luonnehtivat ongelmia kisakylän ”kasvukivuiksi” ja ovat luvanneet työskennellä ympäri vuorokauden, kunnes kaikki on hoidettu kuntoon. Järjestäjien mukaan yli 200 urheilijaa eri maista on jo muuttanut olympiakylään.

”Ne olympiakylään saapuvat urheilijat, joiden huoneisto ei ole valmiina, ohjataan parhaisiin tarjolla oleviin huoneistoihin muissa taloissa”, kisajärjestävät toteavat tiedotteessa.

Rion pormestari Eduardo Paes totesi paikallisen median mukaan, että Rion olympiakylä on mukavampi kuin Sydneyn, jossa järjestettiin olympialaiset vuonna 2000.

”Hienosäätämistä on luonnollisesti vielä jäljellä, mutta haluamme, että australialaiset tuntevat olevansa kuin kotonaan. Minun tekisi melkein mieli laittaa kenguru heidän talonsa eteen, jotta he tuntisivat olonsa kotoisaksi”, Paes totesi paikallisille toimittajille.

Australian olympiakomitean tiedottaja Mike Tancred kuittasi brasilialaismedian mukaan nopeasti Paesin vitsailun.

”Emme tarvitse kenguruita, tarvitsemme putkimiehiä vastaamaan lukuisista lätäköistä, joita huoneistoista on löytynyt.”

Myös Sotšin olympialaisissa vuonna 2014 majoituspaikat herättivät närää, ja sosiaalisessa mediassa levisi kuvia olympiakylän ongelmista.

RICARDO MORAES / Reuters
Tällaisessa huoneessa urheilijat nukkuvat Rion olympiakylässä.
Tällaisessa huoneessa urheilijat nukkuvat Rion olympiakylässä.
Suomen olympiajoukkueen Twitter-tili
Suomen joukkue asuu Rion olympiakylän keskiosassa. Kaikkiaan kisakylässä on 31 kerrostaloa.
Suomen joukkue asuu Rion olympiakylän keskiosassa. Kaikkiaan kisakylässä on 31 kerrostaloa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!