Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Riosta suljettu Jelena Isinbajeva jatkaa taistelua – valittaa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen

Valmentajan mukaan venäläisten yleisurheilijoiden sulkeminen olympialaisista ei ole reilua.

Urheilu
 
Sergei Karpukhin / Reuters
Jelena Isinbajeva
Jelena Isinbajeva Kuva: Sergei Karpukhin / Reuters

Kaikki venäläiset yleisurheilijat on hyllytetty Rion olympialaisista maan dopingskandaalin takia. Vain pituushyppääjä Darja Klišina on Riossa mukana, mutta hänkin kilpailee itsenäisenä urheilijan olympialipun alla.

Venäjän lipun alla Riossa ei nähdä yhtäkään yleisurheilijaa.

Venäläinen seiväshyppääjä Jelena Isinbajeva ei tätä purematta niele. Hän valittaa päätöksestä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen.

”KOK:n päätös ei ole reilu häntä tai ketään muuta Venäjän maajoukkueen yleisurheilijaa kohtaan”, Isinbajenvan valmentaja Jevgeni Trofimov sanoi venäläismedia R-Sportille.

Kansainvälinen Olympiakomitea päätti sunnuntaina, ettei se sulje kaikkia venäläisurheilijoita Riosta.

Yleisurheilijoiden suhteen KOK kunnioittaa Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n ja urheilun vetoomustuomioistuimen CAS:n päätöstä sulkea venäläiset olympialaisista.

Isinbajeva on seiväshypyn maailmanennätysnainen. Hän hyppäsi lajin nykyisen ME:n 506 vuonna 2009.

Kansainvälinen jousiampujaliitto ehti ensimmäisenä ilmoittamaan venäläisurheilijoiden pääsystä Rion kesäolympialaisiin. Uutistoimisto AFP:n mukaan jousiampujaliitto hyväksyy Rioon kolme venäläisurheilijaa, jotka eivät ole koskaan antaneet positiivista dopingnäytettä.

Lisäksi Venäjän nykyaikaisen viisiottelun ja miekkailun liitot kertoivat maanantaina uskovansa, että heidän urheilijansa ovat mukana Riossa. Molemmissa lajeissa kuitenkin vielä odotetaan kansainvälisten lajiliittojen päätöstä.

Kansainvälinen Olympiakomitea päätti sunnuntaina, ettei se sulje kaikkia venäläisurheilijoita Riosta. Päätösvalta siirtyi kansainvälisille lajiliitoille.

Lähteet: R-Sport, Aftonbladet.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!