Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kalevan Rastin ranskalaistähti Thierry Gueorgiou haluaa Ruotsin suunnistuksen päävalmentajaksi: ”Se olisi unelmatyö”

Urheilu
 
Ulf Palm / TT
Thierry Gueorgiou voitti maanantaina Ruotsin rastiviikon avauskilpailun.
Thierry Gueorgiou voitti maanantaina Ruotsin rastiviikon avauskilpailun. Kuva: Ulf Palm / TT

Maailman menestynein miessuunnistaja, ranskalainen Thierry Gueorgiou haluaa Ruotsin maajoukkueen päävalmentajaksi.

Suomessakin hyvin tunnettu Gueorgiou nimesi Ruotsin päävalmentajapestin tulevaisuuden unelmatyökseen voitettuaan maanantaina Sälenissä nykyisen kotimaansa Ruotsin rastiviikon O-ringenin avauskilpailun.

”Tämän kauden jälkeen arvioin, miltä urani jatko näyttää. Luultavasti panostan vielä vuoden. Sen jälkeen haluan suunnistusvalmentajaksi, ja silloin unelmatyö olisi Ruotsin päävalmentajan paikka”, Gueorgiou sanoi Ruotsin yleisradioyhtiölle SVT:lle.

Gueorgioun mielestä Ruotsin asemaa suunnistusmaailmassa voi verrata Kiinaaan pöytätenniksessä.

”Olisi uskomattoman hienoa saada työskennellä kaikkien Ruotsin lahjakkuuksien ja kovien huippusuunnistajien kanssa”, Gueorgiou sanoi SVT:lle.

Urallaan mm. 13 maailmanmestaruutta saavuttanut 37-vuotias Gueorgiou on asunut jo muutaman vuoden Uppsalassa puolisonsa Annika Billstamin kanssa, joka on niin ikään maailmanmestari.

Suomen suunnistus- ja muissakin kestävyysurheilupiireissä Gueorgiou tunnetaan laajasti, sillä hän on edustanut vuodesta 2000 lähtien lajin kotimaiseksi mahtiseuraksi noussutta Kalevan Rastia.

Esimerkiksi kun Gueorgiou leireili kesäkuussa 2013 Vuokatissa, muutamat seuraavan talven olympialaisiin tähdänneet Suomen maajoukkuehiihtäjät tunnistivat Gueorgioun ja totesivat tämän fyysisen olemuksen nähdessään, että siinä menee äärimmäisen kovan näköinen huippu-urheilija.

Tämän vuoden Jukolan viestissä Lappeenrannassa KR koki toisen kerran pettymyksen jäätyään toisen kerran kolmanneksi tamperelaisen Kooveen voittaessa.

Vuosina 2012–2014 KR voitti Jukolan kolme kertaa peräkkäin.

Lappee-Jukolassa Gueorgiou kiisti arvion, että hän saattaa olla jo jäähdyttelijä, kun KR:llä on seuraavan kerran mahdollisuus voittaa Jukola. Se tapahtuu vasta kahden vuoden päästä, sillä ensi vuonna KR on Jukolan isäntäseura eikä siten voi osallistua.

”Uskon, että säilytän hyvän tason seuraavat viisi vuotta päästäkseni ykkösjoukkueeseen. Tosin ehkä en juokse enää ankkurina”, sanoi Gueorgiou, joka tähtää uran 14. MM-kultaan Ruotsin länsirannikolla käytävissä kisoissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!