Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Useat lajiliitot näyttävät vihreää valoa venäläisurheilijoille

Jelena Isinbajeva valittaa KOK:n päätöksestä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen.

Urheilu
 
Sergei Karpukhin / Reuters
Jelena Isinbajeva.
Jelena Isinbajeva. Kuva: Sergei Karpukhin / Reuters

Kansainvälinen jousiampujaliitto ehti ensimmäisenä ilmoittamaan venäläisurheilijoiden pääsystä Rion olympialaisiin. Uutistoimisto AFP:n mukaan jousiampujaliitto hyväksyy Rioon kolme venäläisurheilijaa, jotka eivät ole koskaan antaneet positiivista dopingnäytettä.

Myös Venäjän tenniksenpelaajat ja purjehtijat pääsevät Rioon. Sen sijaan kansainvälinen uimaliitto tarkistuttaa vuoden 2015 Kazanin MM-uinneissa otetut näytteet, jonka jälkeen liitto päättää venäläisuimareiden kohtalon. Jo ennen uusintatestausta seitsemän venäläisuimaria hyllytetään – heistä tunnetuin on rintauinnin moninkertainen maailmanmestari Julia Jefimova.

Lisäksi Venäjän nykyaikaisen viisiottelun ja miekkailun liitot kertoivat maanantaina uskovansa, että heidän urheilijansa ovat mukana Riossa. Molemmissa lajeissa vielä odotetaan kansainvälisten lajiliittojen päätöstä.

Kansainvälinen olympiakomitea päätti sunnuntaina, ettei se sulje kaikkia venäläisurheilijoita Riosta. Päätösvalta siirtyi kansainvälisille lajiliitoille.

Venäjän olympiakomitean johtajan Aleksander Zhukovin mukaan Venäjän olympiajoukkueessa on kolmetoista urheilijaa, jotka ovat dopingepäilyjen alla.

Sen sijaan Venäjän lipun alla Riossa ei nähdä yhtäkään yleisurheilijaa.

Vain pituushyppääjä Darja Klišina on saanut luvan Kansainväliseltä yleisurheiluliitolta IAAF:ltä.

Venäläinen seiväshyppääjä, maailmanennätystä hallussaan pitävä Jelena Isinbajeva ei tätä purematta niele. Hän valittaa päätöksestä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen.

”KOK:n päätös ei ole reilu häntä tai ketään muuta Venäjän maajoukkueen yleisurheilijaa kohtaan”, Isinbajenvan valmentaja Jevgeni Trofimov sanoi venäläismedia R-Sportille.

Yleisurheilijoiden suhteen KOK kunnioittaa IAAF:n ja urheilun välitystuomioistuimen CAS:n päätöstä sulkea venäläiset olympialaisista.

Lähteet: AFP, R-Sport, Aftonbladet.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?