Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fifan puheenjohtaja jatkoi laajennettujen MM-kisojen puolesta puhumista – lupaili Afrikalle vähintään kahta lisäpaikkaa

Urheilu
 
AFOLABI SOTUNDE / Reuters
Gianni Infantino lupailee Afrikalle vähintään kahta lisäpaikkaa MM-kisoihin, jos kisat laajenevat.
Gianni Infantino lupailee Afrikalle vähintään kahta lisäpaikkaa MM-kisoihin, jos kisat laajenevat. Kuva: AFOLABI SOTUNDE / Reuters

Fifan puheenjohtajan Gianni Infantinon mukaan Afrikka ansaitsisi kaksi lisäpaikkaa, jos MM-kisojen lopputurnaus laajenee 40 joukkueen kilpailuksi. Nykyisin kisoissa pelaa 32 maata.

Infantino puhui medialle maanantaina Nigeriassa. Hän sanoi uskovansa, että laajennetut kisat ovat mahdolliset vuonna 2026, sillä kahdet seuraavat kisat on jo myönnetty.

”MM-kisoissa 2026 pitäisi olla 40 joukkuetta ja kahdeksasta uudesta paikasta vähintään kahden pitäisi mennä Afrikan joukkueille”, Infantino sanoi.

”Julistin tätä kampanjassa ja kuten tiedätte, en ole diktaattori vaan demokraattisesti valittu Fifan puheenjohtaja, joten minun pitää puhua kaikille ja kuunnella myös heitä.”

Laajennettu MM-turnaus oli yksi keskeisistä helmikuussa valitun Infantinon vaaliteemoista. Afrikalla on tällä hetkellä MM-kisoissa viisi joukkuetta. Näin on ollut kaikissa kisoissa lukuun ottamatta vuotta 2010 kisoja. Silloin Etelä-Afrikka isännöi kisoja ja Afrikan maita oli kaikkiaan mukana kuusi.

Lähde: Reuters

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?