Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Melonnan viisinkertainen maailmanmestari ja neljä muuta venäläistä suljettiin Riosta

Wadan raportissa mainittiin 25 venäläismelojan osallistuneen Venäjän dopingohjelmaan.

Urheilu
 
NACHO DOCE / Reuters
Venäjän doping on langettanut synkän varjon Rion olympialaisten ylle.
Venäjän doping on langettanut synkän varjon Rion olympialaisten ylle. Kuva: NACHO DOCE / Reuters

Kansainvälinen Kanoottiliitto ICF kertoi tiistaina hyllyttäneensä viisi venäläismelojaa elokuussa alkavista Rion olympialaisista.

Riosta sulkeminen on osa Venäjän dopingskandaalin jälkipyykkiä.

”Teemme selväksi, että jos astut rajan ulkopuolelle, et pääse lähtöviivalle”, Kanoottiliiton pääsihteeri Simon Toulson sanoi AFP:n mukaan.

Venäjän Jelena Aniušina, Natalia Podolskaja, Aleksandr Djatšenko, Andrei Kraitor ja Aleksei Korovaškov eivät pääse osallistumaan olympiamelontaan.

Korovaškov on melonnan viisinkertainen maailmanmestari. Hän voitti pronssia Lontoon olympialaisissa vuonna 2012. Djatšenko voitti Lontoossa kultaa parisprintissä.

Riosta on suljettu nyt 67 venäläisyleisurheilijaa ja 18 muiden lajien venäläisurheilijaa.

Viime viikolla julkaistu Wadan dopingraportti paljasti Venäjän dopingin olleen valtiojohtoista. Kansainvälinen olympiakomitea linjasi sunnuntaina, että kansainväliset lajiliitot päättävät venäläisurheilijoiden kohtalosta Rion suhteen.

Wadan raportissa mainittiin 25 melojan osallistuneen Venäjän dopingohjelmaan. ICF haluaa sulkea nämä urheilijat kilpailutoiminnasta jatkotutkimusten ajaksi.

”Tämä on katkera isku olympialiikkelle ja olemme surullisia, että meidän lajimme on sotkeutunut siihen. Olemme toimineet nopeasti ja sulkeneet kaikki rikkomuksiin syyllistyneet urheilijat, joiden kohdalla on olemassa todisteita dopingista”, pääsihteeri Toulson sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!