Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjän judokat ja ampujat pääsevät Rion olympiakisoihin – Putin on kansainvälisen judoliiton kunniapuheenjohtaja

Urheilu
 
SPUTNIK
Venäjän presidentti Vladimir Putin on kansainvälisen judoliiton kunniapuheenjohtaja.
Venäjän presidentti Vladimir Putin on kansainvälisen judoliiton kunniapuheenjohtaja. Kuva: SPUTNIK

Kansainvälinen judoliitto hyväksyy kaikkien Rion olympiakisoihin valittujen venäläisjudokoiden osallistumisen olympialaisiin, uutistoimisto Reuters kertoo. Joukkueessa on seitsemän mies- ja neljä naisjudokaa.

Myös kansainvälinen ampujaliitto hyväksyi tiistaina venäläisampujat olympialaisiin. Joukkueessa on 18 ampujaa.

Lisäksi Venäjän ratsastusjoukkue hyväksyttiin Rioon. Kansainvälinen purjehdusliitto hyväksyi kuusi venäläispurjehtijaa ja hyllytti yhden, R-Sport kertoi tiistaina.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK päätti viime sunnuntaina, että lajiliitot ratkaisevat venäläisurheilijoiden osallistumisen Rion kisoihin.

Judon, ammunnan ja ratsastuksen lisäksi tenniksen ja jousiammunnan kansainväliset lajiliitot ovat hyväksyneet venäläisurheilijat olympialaisiin.

Venäjän presidentti ja judon mustan vyön haltija Vladimir Putin on kansainvälisen judoliiton kunniapuheenjohtaja ja hänen läheinen ystävä on judoliiton hallituksen jäsen. Liiton puheenjohtaja Marius Vizer vakuuttaa, että näillä yhteyksillä ei ollut mitään vaikutusta venäläisurheilijoiden pääsyyn Rion kisoihin.

”Kaikkia kisoihin valittuja venäläisiä on testattu useita kertoja viime syyskuun ja toukokuun välisenä aikana. Testit on tehty Venäjän ulkopuolella, ja kaikki näytteet ovat olleet puhtaita”, Vizer toteaa.

Oikaisu 26.7.2016 kello 19.20: Purjehtijoiden tilanne täsmennettiin. Aiemmin mainittiin, että kaikki venäläispurjehtijat olisivat päässeet olympialaisiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!