Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valioliiga pohtii jälleen talvitaukoa – mutta vasta kaudelle 2019–2020

Myös Englannin maajoukkueen uusi manageri Sam Allardyce kannattaa talvitaukoa.

Urheilu
 
Dylan Martinez / Reuters
Tammikuussa 2013 Tottenhamin ja Manchester Unitedin ottelun aikana satoi Lontoossa sakeasti lunta.
Tammikuussa 2013 Tottenhamin ja Manchester Unitedin ottelun aikana satoi Lontoossa sakeasti lunta. Kuva: Dylan Martinez / Reuters

Yksi jalkapallon perinteistä on pelata Englannin valioliigaa tammikuun mutaisilla ja usein myös lumisilla kentillä. Tähän on vuosien varrella ehdotettu muutosta muun muassa Arsenalin managerin Arsene Wengerin ja entisen Manchester Unitedin managerin Sir Alex Fergusonin tukemana, mutta tammikuussa on silti aina pelattu.

Nyt asia on taas noussut esille. Valioliigan puheenjohtaja Richard Scudamore sanoo BBC:lle, että keskustelut talvitauosta ovat menossa. Myös Englannin maajoukkueen uusi manageri Sam Allardyce kannattaa talvitaukoa.

”Sam on kannattanut talvitaukoa jo pitkään emmekä me ole sitä vastaan. Keskustelemme asiasta, mutta en tiedä, kuinka lähellä tai kaukana olemme ratkaisusta”, Scudamore sanoo BBC:lle.

Scudamoren mukaan ratkaisun synnyttyäkin siitä pitää vielä käsitellä seurojen ja kannattajien kanssa. ”Jos tämä olisi helppoa, olisimme sen jo tehneet.”

Englannin jalkapalloliiton FA:n toimitusjohtaja Martin Glenn hieman jarruttelee, sillä hänen mukaansa talvitauko olisi mahdollinen vasta nykyisen tv-sopimuksen päättymisen jälkeen eli kaudella 2019–2020.

”Siitä on yhteisymmärrys, että se olisi hyvä asia toteuttaa. Se auttaisi Valioliigaa ja Englantia kansainvälisillä tasolla”, Glenn toteaa.

Jo alkavalla kaudella otteluohjelmaan tulee pieni kevennys, sillä Englannin cupin puolivälierissä ei enää pelata uusintaotteluita, jos ottelu on tasan 90 minuutin jälkeen. Ottelut pelataan loppuun asti mahdollisine jatkoaikoineen ja rangaistuspotkukilpailuineen.

Talvitauko, yleensä tammikuussa, on muun muassa Skotlannissa, Ranskassa, Saksassa, Italiassa ja Espanjassa. Tauon pituus vaihtelee eri maissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?