Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäjälle vihreää valoa: miekkailijat, voimistelijat, nyrkkeiljät, lentopalloilijat ja triathlonistit Rioon

Moni lajiliitto antoi keskiviikkona venäläisurheilijoille luvan kilpailla olympialalisissa.

Urheilu
 
STOYAN NENOV / Reuters
Venäjän joukkueeseen valittu telinevoimistelija Nikita Nagornyy harjoitteli Riossa tiistaina.
Venäjän joukkueeseen valittu telinevoimistelija Nikita Nagornyy harjoitteli Riossa tiistaina. Kuva: STOYAN NENOV / Reuters

Useat kansainväliset lajiliitot näyttivät keskiviikkona vihreää valoa venäläisurheilijoiden osallistumiselle Rioon.

Venäläiset miekkailijat, voimistelijat, nyrkkeilijät, lentopalloilijat, rantalentopalloilijat ja triathlonistit pääsevät mukaan olympialaisiin.

Kansainvälinen voimisteluliitto FIG hyväksyi Venäjän voimistelujoukkueen kokonaisuudessaan Rioon. Joukkueeseen kuuluu 20 voimistelijaa, joiden lisäksi kolme telinevoimistelijaa on varalla.

Trampoliinissa mukana on muun muassa Lontoon olympialaisten hopeamitalisti Dimitri Ušakov.

Telinevoimistelun joukkueessa on Lontoossa eritasonojapuissa kultaa voittanut Alija Mustafina, kaksinkertaiset olympiamitalistit Marika Paseka ja Denis Abliazin sekä tukku muita EM- ja MM-tason arvokisamitalisteja.

Rytmisessä voimistelussa Venäjältä Rioon matkaavat 26 arvokisakultamitalin Jana Kudrjavtseva, maailmanlistan ykkönen Margarita Mamun ja naisten joukkue.

Myös triathlonissa, miekkailussa ja nyrkkeilyssä Venäjän koko joukkue pääsee osallistumaan Rioon. Triathlonissa venäläisurheilijoita on kuusi, miekkailussa 16 ja nyrkkeilyssä 11.

Edellä manittujen lisäksi Kansainvälinen lentopalloliitto FIVB on hyväksynyt olympialaisiin Venäjän joukkueet lentopallossa ja beach volleyssa.

Venäläisurheilijat ovat tarkassa syynnissä maan järjestelmällisen dopingohjelman takia. Valtiojohtoinen doping paljastui Wadan julkaisemassa raportissa viime viikolla.

Sunnuntaina Kansainvälinen olympiakomitea KOK päätti olla sulkematta kaikkia venäläisurheilijoita Riosta. Vastuu lankesi KOK:n sijaan kansainvälisille lajiliitoille.

Jotkut liitot ovat hyväksyneet kaikki Venäjän urheilijat Rioon, toisissa lajeissa osa venäläisisistä on hyllytetty ja osa hyväksytty mukaan.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF on sulkenut kaikki venäläiset yleisurheilijat Riosta. Yksittäisillä yleisurheilijoilla on ollut mahdollisuus osallistua kisoihin olympialipun alla, jos he pystyvät todistamaan puhtautensa.

Venäläisyleisurheilijoista vain pituushyppääjä Darja Klišina on saanut luvan kilpailla Riossa.

Venäjän yleisurheiluministeri Vitaly Mutko vetosi vielä tiistaina IAAF:ään, jotta liitto ottaisi uudelleen tarkasteltavaksi venäläisten yleisurheilijoiden osallistumisen kisoihin. IAAF kieltäytyi ja ilmoitti asian olevan loppuunkäsitelty.

68 venäläistä yleisurheilijaa oli hakenut kansainväliseltä yleisurheiluliitolta mahdollisuutta kisata Riossa erityisluvalla. IAAF tiedotti keskiviikkona, että kaikki hakemukset on jo tarkasteltu läpikotaisin ja vain yksi täytti kriteerit sekä IAAF:n että urheilun kansainvälisen vetoomustuomioistuimen CASin mukaan.

Koko Venäjän ilmoitettu joukkue on hyväksytty mukaan ratsastuksessa, jousiammunnassa, ammunnassa, judossa, tenniksessä, voimistelussa, triathlonissa, miekkailussa, nyrkkeilyssä, lentopallossa ja beach volleyssa.

Rion olympialaisten avajaisia vietetään 5. elokuuta.

Lähteet: Reuters, AFP, R-Sport, Tass, BBC.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!