Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aino-Kaisa Saarinen haastaa urheilijat taisteluun puhtaiden urheilijoiden puolesta – kyseessä imago, rahat ja suosio

Saarinen mukaan dopingskandaalit ovat todella epäreilua puhtaita urheilijoita kohtaan.

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Rio Gandara / HS
Aino-Kaisa Saarinen vauhdissa Falunin MM-kisoissa 2015.
Aino-Kaisa Saarinen vauhdissa Falunin MM-kisoissa 2015. Kuva: Rio Gandara / HS

Maastohiihdon olympiamitalisti Aino-Kaisa Saarinen haastaa eri maiden urheilijat suojelemaan puhtaiden urheilijoiden oikeuksia.

Dopingkäryihin kantaa ottaneet suomalaisurheilijat ovat antaneet kriittisiä lausuntoja, mutta Saarinen toivoo, että myös muiden maiden urheilijat toimisivat asiassa.

”Jokainen dopingrikkomus on liikaa. Oli rikkomukseen syyllistyneen laji tai kansallisuus mikä hyvänsä, rikkomus langettaa epäilyksen varjon myös puhtaiden urheilijoiden ylle lajista riippumatta”, Saarinen sanoo Suomen antidopingtoimikunnan tiedotteessa.

Saarisen mukaan dopingskandaalit ovat todella epäreilua puhtaita urheilijoita kohtaan. Käryt vaikuttavat urheilijoiden ja urheilun imagoon, suosioon ja rahoitukseen.

Koko venäjän yleisurheilujoukkue suljettiin Rion olympialaisista maan dopingskandaalin takia. Myös maastohiihdossa saatiin otsikoita heinäkuussa, kun norjalainen Martin Johnsrud Sundby sai kahden kuukauden kilpailukiellon astmalääke salbutamolin käyttämisestä.

Saarinen kritisoi Twitterissä Norjan hiihtoliittoa, koska se salasi Sundbyn käryn puolitoista vuotta.

Kärystä kerrottiin julkisuuteen vasta, kun urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS tuomitsi Sundbyn kahden kuukauden kilpailukieltoon.

”Olisi reilua, että kaikille olisi samat säännöt”, Saarinen totesi twiitissään.

Suomessa dopingkäryä ei olisi pimitetty, kuten Norjassa tehtiin.

Kaikki eivät Sundbyn käryä kritisoineet, vaan maailman menestynein naishiihtäjä, norjalainen Marit Bjørgen antoi Sundbylle tukensa. Bjørgen käyttää itsekin astmalääkitystä.

”Minä tai Martin emme voisi olla maailman parhaita ilman astmalääkettä”, Bjørgen totesi Norjan hiihtoliiton tiedotteessa.

Suomen maastohiihdon maajoukkue on järjestänyt Suomen urheilun eettisen keskuksen kanssa tilaisuuksia, joissa on keskusteltu puhtaasta urheilusta ja esimerkiksi dopingvalvonnasta ja kielletyistä aineista.

Saarinen toivoo, että myös maat ottaisivat mallin käyttöönsä. Tietämättömyys ei saa hänen mukaansa olla ikinä syy dopingrikkomukseen.

”Olen nauttinut osallistumisesta näihin tilaisuuksiin. On ollut upeaa ja myös motivoivaa nähdä innokkaita junioriurheilijoita, jotka kuuntelevat ja kyselevät.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!