Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK:n joukkue rankaissee pommiin nukkunutta Medoa, valmentaja ei – ”Julkisuudessa on jo aika paljon rangaistusta”

HJK:n päävalmentajan Mika Lehkosuon mukaan Medon tapaus ei ole ainutlaatuinen.

Urheilu
 
Vesa Koivunen
HJK:n Mohamed "Medo" Kamara Veikkausliigan ottelussa PK-35 Vantaata vastaan toukokuussa.
HJK:n Mohamed "Medo" Kamara Veikkausliigan ottelussa PK-35 Vantaata vastaan toukokuussa. Kuva: Vesa Koivunen

Göteborg.

Missä on Medo, ihmetteli HJK:n joukkueenjohto aamulla, kun ryhmän oli määrä lähteä Helsingistä Göteborgiin Eurooppa-liigan kolmannen karsintakierroksen avausotteluun.

Mohamed ”Medo” Kamara, 28, oli nukkunut pommiin, ja tiettävästi pelaajan puhelin ei ollut päällä, kun häntä oli aamulla tavoiteltu.

Joukkueen avainpelaaja saatiin kuitenkin Göteborgiin iltapäivällä. Päävalmentaja Mika Lehkosuon mukaan joukkueella on omat sakkomenettelynsä myöhästelyistä ja muista töppäyksistä.

”Pitää käyttää järkeä. Luulen, että häntä ottaa päähän kaikista eniten tämä tilanne. Ehkä hän on eniten häpeissään tästä tilanteesta kuin kukaan muu. Julkisuudessa on jo aika paljon rangaistusta”, Lehkosuo sanoi.

Muistatko valmennusuraltasi tai pelaajauraltasi vastaavanlaisia tapauksia?

”Kyllä näitä myöhästymisiä välillä käy. Kysykää vaikka [HJK:n oikea pakki] Ville Jalastolta, kun hän tuli yhdessä FC Hongan europelissä myöhässä paikalle. Erittäin tunnollinen joukkuepelaaja Jalasto ei saanut Espoosta Helsinkiin taksia ja tuli erittäin myöhään peliin”, Lehkosuo kertoi.

Loukkaantuneet tehopelaajat, puolustaja Taye Taiwo ja laitahyökkääjä Nnamdi Oduamadi eivät ehtineet kuntoutua peliin, ja he jäivät matkalta pois. Kun Taiwo ja Oduamadi ovat poissa, on vasemmalla laidalla aukko.

”Ei niitä vaihtoehtoisia ratkaisumalleja ole älyttömästi. Esimerkiksi linkiksi Odun tilalle ei ole rajattomasti vaihtoehtoja. Kyllä se ratkaisu omassa päässä on jo tullut, mutta sitä nyt olen hautonut ja miettinyt, pitääkö ratkaisu vai ei”, Lehkosuo sanoi.

Lehkosuo nosti esimerkiksi Obed Malolon, joka pelasi vasempana pakkina Veikkausliigassa PK-35 Vantaata vastaan. Lehkosuo kertoi miettineensä sitä ratkaisua jo kuukausia, ja asiaa oli puitu valmiiksi Malolon kanssa.

Lehkosuo odotti, että itäeurooppalaisten vastustajien liettualaisen Atlantasin ja bulgarialaisen Beroen jälkeen Ruotsissa olisi luvassa kovempaa tempoa.

”Yleensäkin Ruotsissa joukkueet pitävät kovempaa tempoa kuin bulgarialaiset joukkueet. IFK Göteborg prässää enemmän, varsinkin pelin alussa. He ovat paljon nopeampia ja aggressiivisempia yrittäessään murtautua meidän puolustuslinjamme taakse tai maalipaikoille rangaistusalueelle”, Lehkosuo sanoi.

Voiko tämä pelinä muistuttaa peliänne Kööpenhaminaa vastaan Eurooppa-liigassa?

”Ei se varmaan ole kaukana siitä. Siihen suuntaan mennään. Köpis piti aikamoista vauhtia välillä kentällä.”

HJK:lla on luonnollisesti hyvä käsitys vastustajasta. Klubin apuvalmentaja Toni Koskela kävi katsomassa IFK Göteborgin pelin Ruotsissa. Muu ryhmä on katsonut puolisen tusinaa vastustajan peliä.

”Niistä kaikista löytyivät heille pelitavallisesti tyypilliset asiat. Se on aika monipuolinen joukkue, joten emme voi liikaa nostaa yhtä kahta asiaa esiin vastustajasta. Hyökkäyssuuntaan heiltä löytyy vaihtoehtoja, nopeita puolenvaihtoja ja nousevia laitapakkeja. Heillä on erittäin taitavat laitahyökkääjät, jotka ovat taitavia juoksemaan puolustuslinjan taakse”, Lehkosuo sanoi.

Lehkosuon mukaan IFK pommittaa myös paljon palloja keskisektorille, jossa pelaa kaksi hyökkääjää. IFK iskee HJK:n puolustusta joka suunnasta.

Ei olisi ihme, jos altavastaajana vieraskentällä pelaava HJK puolustaisi jälleen syvällä ja iskisi paikan tullessa vastahyökkäyksellä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!