Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuqin riitojen sävyttämä aika PK-35:ssä päättyi eroon: ”Kyllä meillä tapahtumia on riittänyt, mutta tämä ei liity niihin”

Shefki Kuqi siirtyy sivuun omasta aloitteestaan.

Urheilu
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Shefki Kuqi
Shefki Kuqi Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Jalkapallon Veikkausliigassa jumbosijalla oleva PK-35 Vantaa vaihtaa valmentajaa. Seura tiedotti torstaina, että päävalmentaja Shefki Kuqi jättää tehtävänsä.

Seuran mukaan Kuqi siirtyy sivuun omasta aloitteestaan. Hänen vanavedessään seuran jättää myös fysiikkavalmentaja Levi Earl.

”Minulla on tilanteesta sellainen käsitys, että Shefki koki tulleensa tilanteeseen, jossa hän ei kykene saamaan joukkueesta voittavaa joukkuetta”, PK-35 Vantaan puheenjohtaja Markku Hynninen kommentoi HS:lle.

Kuqin viimeiseksi otteluksi joukkueen päävalmentajana jäi 2–4-tappio Helsingin Jalkapalloklubille viime sunnuntaina.

HJK eteni neljän maalin johtoon 18 minuutissa ja pelaili sen jälkeen voittoon.

Kuqi puntaroi tilannettaan HJK-ottelun jälkeen ja ilmoitti eropäätöksestään seurajohdolle.

”Tämä oli Shefkin ihan oma ratkaisu. Käsittelimme sen hallituksessa ja totesimme, että näin voidaan menetellä. Olihan se HJK-pelin alku aika murskaava”, Hynninen sanoi.

Aikaisemmin FC Honkaa luotsannut Kuqi nosti viime kaudella PK-35 Vantaan Ykkösestä Veikkausliigaan.

Kuherruskuukausi toisella sarjatasolla sujui hyvin, mutta pääsarjassa Kuqi ja PK-35 kohtasivat arjen, joka muuttui kaaokseksi.

Joukkueen sisällä oli riitoja, jotka johtivat siihen, että epanjalaisvalmentajat Jose Riveiro ja Pablo Perez Urtaza ja viisi espanjankielistä pelaajaa jättivät seuran toukokuussa.

Kuqin ja seuran espanjankielinen ryhmä olivat ajautuneet peruuttamattomaan umpisolmuun.

Myös seuran palkanmaksussa on ollut ongelmia. Nämä vaikeudet eivät kuitenkaan puheenjohtaja Hynnisen mukaan johtaneet Kuqin eropäätökseen.

”Kyllä meillä tapahtumia on riittänyt, mutta tämä ei liity niihin”, Hynninen sanoi.

PK-35 Vantaan päävalmentajaksi nousee Kuqin apurina toiminut Pasi Pihamaa. Pihamaan apuvalmentajaksi tulee Juha Jussila.

”Se oli nopea ratkaisu, joka täytyi tehdä. Shefki ilmoitti päätöksensä tällä viikolla ja meillä on edessä aikamoinen otteluruuhka”, Hynninen sanoi.

PK-35 pelaa elokuun alussa neljä ottelua 12 päivässä.

”Pihamaa oli sillä tavalla turvallinen valinta, että tunnemme mitä hän tekee ja millä tavalla.”

Kuqin tulevaksi osoitteeksi on huhuttu Veikkausliigassa kymmenentenä olevaa FC Interiä. Interin puheenjohtaja Stefan Håkans ei myöntänyt, eikä kieltänyt huhuja HS:lle.

PK-35 on tällä viikolla toinen veikkausliigaseura, joka vaihtaa valmentajaa. Keskiviikkona Helsingin IFK irtisanoi päävalmentaja Jani Honkavaaran tehtävästään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!