Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Antti Muurinen on HIFK:n uusi päävalmentaja: ”Olen intoa täynnä kuin ilmapallo”

Veikkausliigassa toiseksi viimeisenä oleva Helsingin IFK tiedotti valmentajavalinnastaan torstaina.

Urheilu
 
Juha Metso
Antti Muurinen valmensi Mypaa vuonna 2014.
Antti Muurinen valmensi Mypaa vuonna 2014. Kuva: Juha Metso

Helsingin IFK kertoi torstaina, että Antti Muurinen on joukkueen uusi päävalmentaja. Muurisen sopimus on loppukauden mittainen.

”On erityisen mielenkiintoista tarttua tällaiseen haasteeseen. Olen intoa täynnä kuin ilmapallo”, Muurinen sanoi lehdistötilaisuudessa.

HIFK on tällä hetkellä jalkapallon Veikkausliigassa toiseksi viimeisenä. Muurisen mukaan loppukauden tavoite on sarjapaikan säilyttäminen.

Edellisen kerran Muurinen valmensi Veikkausliigassa Mypaa. Tänä kesänä hän on työskennellyt Kakkosessa pelaavan FC Kontun kanssa.

HIFK irtisanoi Jani Honkavaaran tehtävistään keskiviikkona. Joukkue on Veikkausliigassa toiseksi viimeisenä.

”Honsulle tukea ja kunnioitusta. Hän on tehnyt erinomaista työtä seurassa. Meidän ammattikunta on tällainen, että potkut on mahdollisia, olen itsekin kokenut sen”, Muurinen sanoi.

Muurisen mukaan HIFK:n pelaamisessa ei ole tällä kaudella samanlaista intoa kuin viime kaudella. Tähän Muurinen pyrkii saamaan muutoksen. ”Ydinryhmän herääminen on kaiken a ja o. Fokus pitää tiedostaa viimeistään nyt.”

Lisäksi Muurinen peräänkuuluttaa tasapainoisempaa peliryhmitystä. Hän on vakuuttunut, että joukkue on riittävän laadukas.

”Olen toki nöyrä sille, mitä pelaajat mahdollistavat. Viimeisimmässä ottelussa ei tainnut olla edes yhtään laukausta kohti maalia – ei voi olla, että vastustaja on aina näin paljon parempi.”

Muurisen pesti Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentajana päättyi potkuihin kesällä 2005.

Muurinen, 62, on yksi Suomen menestyneimmistä jalkapallovalmentajista. Hän on voittanut urallaan seitsemän Suomen mestaruutta.

Helsingin Jalkapalloklubin hän vei Mestarien liigan lohkovaiheeseen syksyllä 1998.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!