Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

F1-konkari Buttonin ura jatkuu vain jos hän saa alleen menestyvän auton – otti spekulaatioissa Räikkösen roolin

McLaren on pahasti kärkitalleja jäljessä: ”Automme on kiistatta kehittynyt paljon, mutta ei tarpeeksi”

Urheilu
 
Matthew Childs / Reuters
Jenson Button Silverstonen varikolla.
Jenson Button Silverstonen varikolla. Kuva: Matthew Childs / Reuters

Hockenheim.

Vielä heinäkuun alussa F1-varikolla valettiin kannuja, että Kimi Räikkönen olisi todennäköisin uransa päättävä kuljettaja.

Kun Ferrari jatkoi suomalaiskonkarin sopimusta, katseet ovat nyt kääntyneet Jenson Buttoniin.

Button on Räikkösen tavoin 36-vuotias, ja britti aloitti uransa yhtä kautta ikätoveriaan aiemmin.

HS:n haastattelussa vuoden 2009 maailmanmestari vakuutti, että hänen mahdollinen jatkopäätöksensä riippuu täysin hänen omasta tahdostaan.

”On minun ratkaisuni, ajanko F1:ssä ensi vuonna vai en. Saan tallipaikan jos haluan. Kyse on siitä, haluanko vai en. Vielä minulla ei ole vastausta siihen”, Button paljastaa.

Button ajaa McLarenilla seitsemättä kauttaan. Fernando Alonsolla on sopimus myös ensi kaudeksi, ja tallia johtavalla Ron Dennisillä on tietyt paineet nostaa belgialaislupaus Stoffel Vandoorne espanjalaisen tallikaveriksi.

Varikkolähteiden mukaan Buttonin ensimmäinen talli Williams olisi halukas palkkaamaan vanhan kuljettajansa takaisin, mikäli tämä ei jatka McLarenilla.

Buttonista tulee lokakuun alussa F1-historian kolmas 300 grand prix -kisaa ajanut kuljettaja. Häntä eivät kuitenkaan tällaiset tilastot sytytä.

”Jatkaakseni haluan päästä kamppailemaan palkintosijoista, ja sitä kautta voitoista”, Button täsmentää.

Button vakuuttaa, ettei hänen motivaationsa ole ruostunut lainkaan, vaikka tulokset viime vuosina ovat jääneet vaisuiksi.

”Ei kukaan varmaan aja tahallaan hiljempaa. Yritän joka kerta ottaa sata prosenttia irti niin itsestäni kuin autostakin. Se ei ole muuttunut lainkaan sitten vuoden 2000, 2006 tai 2012. Automme on kiistatta kehittynyt paljon, mutta ei tarpeeksi, kun ero Mercedekseen on pari sekuntia kierroksella.”

Ensi vuoden sääntömuutos voisi teoriassa mullistaa voimasuhteita.

”F1 ei ole ollut sitä, mitä on haluttu. Siksi on hyvä, että säännöt muuttuvat. Odotetaan ja katsotaan, millaiset autot ovat sitten ensi vuonna. Aivan varmasti ne ovat mukavampia ajettavia, koska pitoa ja downforcea on enemmän, ne ovat nopeampia ja fyysisesti vaativampia, mitä on kaivattukin. Mutta kisat? Kuka tietää? Mielestäni tällä hetkellä kilvanajo itsessään on hyvää. Mercedesten haastaminen vain on massiivinen haaste kaikille muille”, Button analysoi.

Edellisen palkintonsa Button sai kauden 2014 avauskisassa Australiassa. Voitto tuli viimeksi Brasilian finaalikisassa kaudella 2012.

Sattumoisin Räikkösen edellinen voitto tuli sitten kisaa myöhemmin Australian avauksessa 2013 Lotuksella.

”Emme kumpikaan ole voittanut sen koomin, mutta erona siinä on, että Kimin tallikaverit ovat voittaneet sen jälkeenkin, kun minun tallikaverini ovat jääneet niin ikään voitotta”, Button taustoitti.

McLarenilla Button on ajanut Lewis Hamiltonin ja Alonson tallikaverina.

Kumpi on ollut vaikeammin lyötävissä?

”Lewis ja Fernando on hyvin erilaisia. Kumpikin on äärimmäisen kilpailullinen. Nautin haasteista kummankin kanssa yhtä lailla.”

Mikä on suurin ero heidän välillään?

”He ovat erilaisia. Jätetään se asia sikseen”, Button kuittasi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!