Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Veikkausliigan ja HJK:n tähti Anthony Annan hengittää taas huoletta

Urheilu
 
Ville-Veikko Kaakinen / HS
HJK:n keskikenttäpelaaja harjoitteli keskiviikkona Göteborgin Gamla Ullevi -stadionilla.
HJK:n keskikenttäpelaaja harjoitteli keskiviikkona Göteborgin Gamla Ullevi -stadionilla. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen / HS

Göteborg.

Ilman happea ei pelaamisesta tule mitään. Kun HJK:n tähtipelaaja Anthony Annan, 30, yritti keväällä palata täyteen pelikuntoon, huomasi hän hengittämisestään, että jokin oli vialla.

Edessä olivat pitkät sairaalatestit, lääkärien seuranta ja otteluiden katsominen sivusta. Puolet Veikkausliigakaudesta ehti mennä sivussa ennen kuin hän heinäkuussa viimein sai lääkäreiltä luvan harjoitella normaalisti.

Kaikki alkoi nilkkavammasta.

”Ennen kauden alkua väänsin pahasti nilkkani, johon tuli pieni murtuma”, Annan kertoi ennen Eurooppa-liigan karsintaottelua Göteborgissa.

Nilkkavamman jälkeen Annanille tuli huolestuttavampia vaikeuksia, kun hänen hengittämisensä muuttui tavallista vaikeammaksi, kun syke nousi liian korkealle. Keväällä HJK:n harjoituksissa hän harjoitteli vain matalalla syketasolla.

”Minun piti käydä sairaalassa erilaisissa testeissä. En pystynyt yhdessä vaiheessa hengittämään kunnolla. Nyt on kaikki kuitenkin hyvin”, Annan vakuutti.

Lukuisat jalkapalloilijat ovat lähivuosina tuupertuneet kentille ja kuolleetkin havaitsemattomien sydänvikojen takia. Annan joutui vaivojen tultua ilmi pois joukkueharjoituksista.

”Olen vieläkin seurannassa, ja lääkärit yrittävät selvittää, mikä minua vaivasi. Kyse ei ole kuitenkaan enää mistään vakavasta”, Annan kertoi.

Lääkärit näyttivät lopulta vihreätä valoa sykeongelman poistuttua.

Annan palasi kentille PS Kemiä vastaan 10. heinäkuuta, kun hän tuli vaihdosta sisään pariksikymmeneksi minuutiksi. Ensimmäisen täyden ottelunsa hän pelasi Ilvestä vastaan seuraavana viikonloppuna.

Nyt Klubi toivoo hyötyvänsä Annanin kokemuksesta Eurooppa-liigan karsintapeleissä.

”Halusin olla osa joukkuetta kauden alusta lähtien ja pelata kaikki minuutit. Vaikka olin pettynyt, kävin katsomassa pelejä. Olin joukkueen tukena ja odotin heidän voittavan”, Annan sanoi.

Millaisen parin muodostat keskikentän keskellä Medon kanssa?

”Olemme pelanneet yhden kokonaisen ottelun yhdessä. Yritämme puhua toisillemme ja kommunikoida enemmän. Meidän pitää olla yksikkö, jonka osat ymmärtävät toisiaan. Ei tässä ole kyse vain minusta ja Medosta, vaan myös muista keskikenttäpelaajista. Olemme ankkuri, joka tasapainottaa joukkueen”, Annan sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?