Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vain osa venäläispyöräilijöistä Rioon – painiija Lebedev ulos, sulkapalloilijoille vihreää valoa

Urheilu
 

Kansainvälinen pyöräilyliitto UCI on hyväksynyt torstaina 11 Venäjän joukkueeseen nimetyn pyöräilijän osallistumisen Rion olympialaisiin, kertoo liiton tiedote. Hyväksymistä on edeltänyt pyöräilyn antidopingjärjestö CADF:n huolellinen tutkinta.

”UCI on täysin sitoutunut suojelemaan puhtaiden urheilijoiden oikeuksia Rion olympialaisissa ja niiden jälkeen”, tiedotteessa sanottiin.

UCI oli ollut välittömästi yhteydessä maailman antidopingtoimisto Wadaan niin sanotun McLarenin raportin julkaisemisen jälkeen. Wadan mukaan kolme venäläispyöräilijää ovat dopingepäilyn alaisina ja heidän suhteensa tutkinta jatkuu. Nimiä ei mainittu.

Lisäksi Venäjän olympiakomitea on jo vetänyt joukkueestaan pois kolme pyöräilijää, joilla on aikaisempia dopingrikkomuksia. Cycling News uskoo, että heidän joukossaan ovat Ilnur Zakarin sekä Lontoon kaksinkertainen olympiapronssimitalisti Olga Zabelinskaja.

Torstaina myös kansainvälinen painin lajiliitto ilmoitti, että 16 Venäjän joukkueen 17:stä painijasta ovat kisakelpoisia. Viktor Lebedev antoi Reutersin mukaan positiivisen näytteen vuonna 2006, joten hänet suljetaan ulos.

Lisäksi sulkapalloliitto hyväksyi venäläisedustajiensa osallistumisen 5. elokuuta alkaviin olympialaisiin.

Kansainvälinen olympiakomitea tiedotti viime sunnuntaina, että lajiliitot saavat itsenäisesti päättää, hyväksyvätkö ne venäläisurheilijoiden pääsyn Rion olympialaisiin. Päätöstä odotetaan vielä nyrkkeilyn, telinevoimistelun, käsipallon, taekwondon ja painonnoston lajiliitoilta.

Kanadalaisen oikeustieteen professorin Richard McLarenin Wadalle tekemä raportti paljasti viime viikolla Venäjän järjestelmällisen, valtiovetoisen dopingkulttuurin esimerkiksi Sotšin olympialaisissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?