Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Olympiasoihtu sammui Brasiliassa – seremoniallinen kulkue päättyi mellakkaan

Urheilu
 
ROOSEVELT CASSIO
Opettaja Jose Roberto Correa da Silva kantoi olympiasoihtua Brasilian Sao Luizissa 27. heinäkuuta.
Opettaja Jose Roberto Correa da Silva kantoi olympiasoihtua Brasilian Sao Luizissa 27. heinäkuuta. Kuva: ROOSEVELT CASSIO

Olympiasoihtu on joutunut moniin hankaluuksiin seremoniallisella matkallaan kohti Rion Maracana-stadionia, jossa olympiatuli sytytetään kisojen avausjuhlallisuuksissa ensi viikon perjantaina. Soihtu on loppupuolella reittiään, joka kuljettaa sen viestinä läpi 300 brasilialaisen kaupungin.

Kulkueen tarkoituksena on ollut yhdistää Brasilian kansa kisojen puolelle, mutta toisin on käynyt. Soihdusta onkin tullut maan hallinnollisten vaikeuksien ja yleisen tyytymättömyyden symboli.

AFP:n mukaan soihtuviesti päättyi eilen torstaina mellakkaan Angra dos Reisin rannikkokaupungissa. Iso joukko ihmisiä hyökkäsi kulkuetta suojanneiden poliisien kimppuun. Protestoijat olivat tyytymättömiä julkisen liikenten tasoon ja Rion osavaltion palkanmaksuongelmiin.

Olympiasoihtu saatiin jopa sammumaan, mikä aiheutti villiä juhlintaa väkijoukossa. Tilanteesta leviää videoita sosiaalisessa mediassa.

Poliisi yritti torjua protestoijia kumiluotien ja kyynelkaasun avulla.

Soihtua on yritetty tukahduttaa myös muissa kaupungeissa esimerkiksi vesiämpäreillä ja palosammuttimilla. Se on myös yritetty varastaa pitelijöiltään.

Kulkueen järjestysongelmiin on kuulunut myös karannut jaguaari, joka oli kisojen maskotti. Eläin jouduttiin ampumaan kesäkuussa kesken kulkueen, kun se pääsi pakoon hoitajiltaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!