Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tuomariston tulkinnat edelleen Räikkösen tulilinjalla

”Olisi korrektia ratkaista vastaavat tilanteet aina samalla lailla.”

Urheilu
 
Antti Aimo-Koivisto
Kimi Räikkönen Helsingissä 18. toukokuuta 2015.
Kimi Räikkönen Helsingissä 18. toukokuuta 2015. Kuva: Antti Aimo-Koivisto

Perjantaina Hockenheimin Grand Prix -harjoitusten jälkeen on tiedossa massiivisen pitkä kuskikokous. Unkarin kisaviikonlopun jälkeen kiistanaiheita sääntötulkinnoista on niin paljon.

Yksi kiista koskee Kimi Räikkösen ja Max Verstappenin välistä kamppailua viitossijasta. Räikkösen mielestä Verstappen toimi väärin puolustaessaan paikkaansa.

Eikä Räikkösen mielipide ole muuttunut neljän päivän aikana.

”Ei tapauksen setviminen mitään muuta, sillä se ei muuta, mitä tapahtui. Asian ydin on siinä, että nämä tulkinnat ovat hyvin erilaisia kisasta toiseen, koska tuomareina toimivat eri ihmiset. On inhimillinen piirre katsoa samaa asiaa eri tavalla”, Räikkönen hahmotteli.

”Minun mielipiteeni ei ole muuttunut miksikään, mitä sanoin Unkarin kisan jälkeen. Sanoin, mitä olen mieltä, ja sillä siisti. Ei minulla ole itse tilannetta vastaan mitään, mutta vastaava tilanne pitäisi aina tulkita samalla lailla.”

”Sama koskee kaikkia muitakin päätöksiä viikonlopun aikana, ei pelkästään, mitä tapahtui minun ja Maxin kesken – kuten aika-ajon 107 prosentin säännön noudattaminen ja kaksinkertaisten keltaisten lippujen vaikutus. En sano näin suinkaan siksi, että haluaisin hyötyä yhden lähtöpaikan aika-ajossa jonkun rangaistuksesta, vaan siksi, että olisi korrektia ratkaista vastaavat tilanteet aina samalla lailla”, Räikkönen korosti.

Räikkönen ei jutellut Unkarin tapauksesta sen paremmin Verstappenin kuin kilpajohtaja Charlie Whitingin kanssa. Whiting ei edes huomannut kaksikon toista vastaavaa yhteenottoa ykkösmutkassa.

”En ole jutellut asiasta muiden kanssa. Tavallaan on vaikea sanoa, mitä tapahtuu ensi kerralla. Voi olla, ettei vastaavaa satu enää koskaan. Ei sitä koskaan tiedä. Ei voi luottaa vain siihen, että se, mitä tapahtui viime kerralla, aiheuttaa erilaisen tulkinnan seuraavalla kerralla”, Räikkönen tuumaili.

F1-strategiaryhmä päätyi äänestyksessään odotetusti vastustamaan kansainvälisen autoliiton FIA:n esittämän halo-turvakaaren tuomista autoihin ensi kaudeksi. Geneven kokouksessa F1-johtajaryhmä halusivat lisäaikaa projektin kehittämiseen.

Strategiaryhmässä on kuusi tallia sekä FIA:n puheenjohtaja Jean Todt ja kaupallisten oikeuksien haltija Bernie Ecclestone. FIA katsoo halo-kehitystyön päässeen jo riittävän pitkälle turvakaaren tuomiseksi ensi vuoden sääntöihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!