Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Olen intoa täynnä kuin ilmapallo”

Urheilu
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Antti Muurinen sanoo, että HIFK-pestin vastaanottaminen oli helppo päätös.
Antti Muurinen sanoo, että HIFK-pestin vastaanottaminen oli helppo päätös. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva
Kuka?

Antti Muurinen

 Antti Muurinen on syntynyt 5. maaliskuuta 1954.

 Hän aloitti valmennusuransa FC Kontussa 1981.

 7 Suomen mestaruutta: kaksi Kuusysissä ja viisi HJK:ssa.

 Muurinen vei HJK:n Mestarien liigaan vuonna 1998.

 A-maajoukkuetta hän valmensi 2000–2005.

 Edellinen Veikkausliigan valmennuspesti oli Mypassa.

”Puhtaasti kolmen kuukauden sopimus.”

Nän totesi Antti Muurinen, joka lähtee pelastamaan HIFK:n sarjapaikkaa Veikkausliigassa. Muurinen nimitettiin torstaina Veikkausliigan toiseksi viimeisenä olevan HIFK:n uudeksi päävalmentajaksi. Edellinen valmentaja Jani Honkavaara sai potkut keskiviikkona.

”Olen intoa täynnä kuin ilmapallo. Olen jalkapallonarkomaani”, Muurinen sanoi ensimmäisiksi sanoikseen tiedotustilaisuudessa.

Samaa intoa hän yrittää tartuttaa myös HIFK:n pelaajiin, joilla Muurisen mielestä into, flow, ei ole ollut samalla tasolla kuin viime kaudella.

”Jutellaan ja katsotaan, mitä on tehtävissä. Fokus pitää tiedostaa viimeistään nyt.”

Muurinen kuitenkin totesi, että hän olisi toivonut Honkavaaran saavan kurssin kääntymään.

”Hän on tehnyt erinomaista työtä seurassa. Meidän ammattikunta on tällainen, että potkut ovat mahdollisia, olen itsekin kokenut sen”, Muurinen sanoi.

Muurinen kertoo nähneensä kaikki HIFK:n ottelut tällä kaudella. Tuorein on jäänyt erityisesti mieleen. ”Ei ainuttakaan laukausta maalia kohti – ei voi olla, että vastustaja on ollut niin paljon parempi.”

Muurinen kannattaa pelityyliä, jossa pallo on pääasiassa nurmen pinnassa. ”Jos jalkapalloilija ei osaa syöttää, hän ei osaa pelata.”

Kovin suuri yllätys ei ole se, että Muurinen ihailee erityisesti FC Barcelonaa mutta myöntää, että senkin pelaaminen on välillä tehotonta. Sopiiko Muurisen pelityyli HIFK:hon?

”Minun pitää olla nöyrä sille, mihin pelaajien osaaminen riittää. Ennen kaikkea haluan, että kenttärytmitys on tasapainossa.”

Muurinen ei ole vielä tavannut pelaajia, mutta hän ehtii vetää kahdet harjoitukset ennen seuraavaa ottelua. HIFK kohtaa SJK:n lauantaina.

”Korostan yhtä tai kahta asiaa. Toivoisin, että ne näkyisivät jo SJK-ottelussa.”

Veikkausliigan siirtoaika alkaa 1. elokuuta. Muurinen arvioi, että yksi tai kaksi täsmähankintaa voisi joukkueeseen tulla, mutta yhtä tärkeänä hän pitää sairaslistan lyhenemistä. Nyt 4–5 pelaajaa on sivussa.

Oman lisänsä Muurisen valintaan tuo se, että hän on paikalliskilpailija HJK:n pitkäaikainen valmentaja, joka nauttii (tai on nauttinut) myös HJK-kannattajien keskuudessa suurta suosiota. Ensimmäinen paikallisderby on jo 10. elokuuta.

”Tiedän sen, että Barcelonasta ei voi siirtyä Real Madridiin tai toisin päin, mutta valmentaja ei voi valmentaa samaa seuraa ikuisesti eikä mahdollisuuksia kovin paljon ole. Rukoilen ja toivon, että saan ymmärrystä molempien puolien faneilta.”

Ainakin tiedotustilaisuuteen osallistuneelta HIFK:n pitkäaikaiselta kannattajalta, ”Ramilta” (ei halunnut sanoa koko nimeään), ymmärrystä tuli, vaikka häntä ensikuulemalta Muurisen HJK-tausta haittasikin.

”Muurinen oli paras saatavilla oleva valmentaja. Toivon hänelle vähintään kahden vuoden sopimusta.”

Paras saatavilla oleva valmentaja oli myös HIFK Fotboll Ab:n toimitusjohtajan René Östermanin perustelu Muurisen valinnalle.

”Antilla on piinkova cv, ja hän tuntee suurimman osan pelaajista – ja Antti oli vapaana.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?