Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Shefki Kuqi on yhä PK-35 Vantaan osaomistaja – mahdollinen valmennuspesti FC Interissä synnyttää eturistiriidan

Kuvitellaanpa tilanne, jossa Shefki Kuqin valmentama FC Inter ja omistama PK-35 Vantaa pelaavat vastakkain sarjapaikasta.

Urheilu
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Shefki Kuqi erosi PK-35 Vantaan päävalmentajan pestistä.
Shefki Kuqi erosi PK-35 Vantaan päävalmentajan pestistä. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Torstaina PK-35 Vantaan päävalmentajan tehtävät jättänyttä Shefki Kuqia on huhuttu FC Interin uudeksi luotsiksi. Suunnitelmassa on kuitenkin mutka matkassa.

Kuqi on yhä PK-35 Vantaan osaomistaja. Jos hän valmentaa toista veikkausliigaseuraa, syntyy eturistiriita.

”Ymmärtääkseni säännöt ovat sellaiset, että ei voi olla omistaja toisessa seurassa ja valmentaa toisessa”, PK-35 Vantaan puheenjohtaja Markku Hynninen sanoo.

Jos Kuqista tulee FC Interin päävalmentaja, hänen täytyy luopua PK-35 Vantaan osakkeista. Muuten hän on esteellinen jalkapallotoimijaksi.

”Henkilö on esteellinen jalkapallotoimijaksi, jos hän työskentelee missä tahansa muussa työtehtävässä, jossa työtehtävien ja toimijan rooli voivat aiheuttaa intressiristiriidan”, Palloliiton kilpailumääräyksissä sanotaan.

Kuvitellaanpa tilanne, jossa Kuqin valmentama FC Inter kohtaa Veikkausliigan päätöskierroksella putoamista vastaan kamppailevan PK-35:n. Kuqin omistama PK-35 tarvitsee voiton varmistaakseen sarjapaikkansa. Miten Kuqin valmentama joukkue kentällä esiintyy?

Tilannetta ei oikeastaan tarvitse hirveästi edes kuvitella, sillä Inter ja PK-35 pelaavat vastakkain tämän kauden päätöskierroksella.

Siinä olisi intressiriitaa kerrakseen.

Intressiristiriidat käsitellään kuitenkin aina tapauskohtaisesti.

Kuqin siirtymistä FC Interin penkin taakse ei ole vielä vahvistettu. Hynnisen mukaan hän ei ole ainakaan toistaiseksi ilmaissut haluaan luopua PK-35 Vantaan osakkeista.

”Täytyy Shefkin kanssa neuvotella asiasta sitten, jos hän ottaa toisesta Veikkausliigan joukkueesta valmennuspestin vastaan.”

HS ei tavoittanut Shefki Kuqia kommentoimaan asiaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!