Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lauri Markkanen nousi draft-veikkailuissa jo kärkinimien joukkoon – ”Hän osaa todella heittää”

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Vesa Koivunen
Lauri Markkanen dominoi Unkaria nuorten koripallon EM-kisoissa 25. heinäkuuta.
Lauri Markkanen dominoi Unkaria nuorten koripallon EM-kisoissa 25. heinäkuuta. Kuva: Vesa Koivunen

Draftexpress-sivusto nosti Suomen korislupaus Lauri Markkasen jo 14:ksi ensi kesän NBA:n draft-veikkauksessaan. Vielä alle 20-vuotiaiden koripallon EM-kisojen aikaan Markkanen oli listan sijalla 26.

Draftexpressin mukaan loikkaa selittää esimerkiksi se, että Markkanen tehtaili EM-turnauksessa kaikkien aikojen kolmanneksi korkeimman PER-teholukeman, joka muodostetaan laskemalla tietyllä kaavalla eri tilastoarvoja.Tehokkaampia ovat olleet vain NBA-tähdet Tony Parker ja Nikola Mirotic.

Eurohopes-sivusto puolestaan nosti omassa listauksessaan Markkasen 1997-syntyneiden lahjakkaimmaksi pelaajaksi maanantaina

Markkanen, 19, nakutti EM-kisoissa 24,9 pistettä, 8,6 levypalloa, 1 syötön, 2,3 riistoa ja 1,3 torjuntaa ottelua kohden. Se riitti valintaan turnauksen tähdistöviisikkoon.

NBA-kielellä 14. varaus on jo niin sanottu ”lottery pick”. Liigan 14 huonointa joukkuetta laitetaan kauden päätteeksi arvontakoriin. Arvonnan avulla määritellään kärkivaraukset tekevien joukkueiden järjestys.

Laadukas SB Nation -sivusto julkaisi eilen pitkän artikkelin Arizonan yliopistoon syksyksi lähtevästä Markkasesta. ”Vuosi Arizonassa voi nostaa 211-senttisen Markkasen kärkivaraukseksi”, sivusto uskoo.

”Houkuttelevinta Markkasessa on, että vaikka hän on iso mies, hän osaa todella heittää. Toisin kuin suurimmalla osalla Euroopan levittävistä nelospaikan pelaajista, hänellä on jopa räjähtävyyttä korin alla.”

SB Nationin mukaan Markkasen pelaamisesta on vaikea löytää selviä heikkouksia. Sivuston mukaan hän voisi yhä kehittää pallonkäsittelytaitojaan ja syöttämistään.

”Pituuden puute heikentää hänen puolustuksellista monipuolisuuttaan [esimerkiksi sentterinä pelatakseen], mutta hän voi pelata sekä kaarella että korin alla molemmissa päissä kenttää.”

Jos Markkanen valitaan NBA:han jo ensi kesänä, tarkoittaa se, että hänestä tulee niin sanottu ”one and done” -pelaaja. He ovat ikäluokkansa lahjakkaimpia nimiä, jotka viihtyvät collegessa vain yhden vuoden ennen ammattilaiseksi siirtymistään.

Suomalaisista ainoa ykköskierroksen NBA-varaus on Petteri Koponen, joka ei liigassa tosin ole pelannut. Muita NBA:han varattuja suomalaisia ovat esimerkiksi Hanno Möttölä ja Erik Murphy.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!