Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Formula 1:n aika-ajosääntöihin muutos pika-aikataululla – ”Varmistamme, ettei kukaan pääse hyötymään”

Urheilu
 
RALPH ORLOWSKI
Mercedeksen Nico Rosberg Hockeheimissa 29. heinäkuuta.
Mercedeksen Nico Rosberg Hockeheimissa 29. heinäkuuta. Kuva: RALPH ORLOWSKI

Hockenheim

Nico Rosbergin myrskyn nostattanut paalukierros Unkarin Grand Prix -aika-ajossa johti saman tien sääntömuutokseen Saksan kisaviikonlopuksi.

Täst’edes aika-ajossa kaksinkertaisten keltaisten varoituslippujen sijasta jakso pysäytetään saman tien punaisilla valoilla.

”Vapaissa harjoituksissa mikään ei muutu kaksinkertaisten keltaisten lippujen tilanteissa, mutta aika-ajossa tällaisessa tapauksessa nostamme punaiset liput, ja pysäytämme ajojakson. Se on epäreilua joitain kohtaan, kun he ovat ohittaneet keltaisten lippujen alueen – kuten Pascal Wehrlein Unkarin ensimmäisessä aika-ajossa – mutta turvallisuussyistä varmistamme, ettei kukaan pääse hyötymään tällaisesta tilanteesta”, kilpajohtaja Charlie Whiting selvitti Hockenheimin lehdistötilaisuudessa.

”On mahdotonta määritellä, hidastaako kuljettaja tarpeeksi, joten tästä eteenpäin katkaisemme ajojakson aika-ajossa, jos tilanne edellyttäisi kaksinkertaisia keltaisia lippuja.”

”Kiistelty radiokommunikoinnin rajoittaminen päättyy myös Saksan viikonloppuna.”

”Toimme radioneuvojen rajoituksen mukaan tyydyttääksemme fanien valitukset, että kuljettajia ohjeistetaan liian monista asioista, mutta kun tunnemme, että menimme liian pitkälle, sallimme radiokommunikoinnin palauttamisen”, Whiting perusteli.

”Nyt tiimeistä tuntee, että meidän piti vapauttaa radiokommunikointi, joten kaikki palaa ennalleen – myös kuljettajien ohjeistaminen kaikkialla muualla paitsi lämmittelykierroksella. Tämä muutos astuu voimaan saman tien.”

Ratarajoja valvotaan taas fyysisillä rajoitteilla.

”Nyt Saksassa aamuharjoituksissa näimme 93 kertaa kuljettajien ylittävän valkoiset linjat ykkösmutkassa, joten meidän on löydettävä keinot, millä varmistamme heidän menettävän aikaa ajaessaan leveäksi. Vaihtoehtona olisi tehdä mutka leveämmäksi, ja ulosmenoalue pienemmäksi. Tämäkin meni sääntöihin saman tien”, Whiting selvitti.

Halo-turvakaaria ei ensi vuoden autoihin tuoda.

”Varmasti se tulee mukaan 2018, mutta ei ensi vuonna, koska muutamia tuntemattomia tekijöitä oli vielä tutkimatta, minkä vuoksi se olisi ollut epäkäytännöllinen ensi vuonna. Muutamalla tiimillä oli suunnitelmia testiajoista Spassa ja Monzassa, mutta ne pistettiin jäihin.”

”Suunnitelmaani kuuluu, että jokainen kuljettaja kokeilee sitä jossain kohtaa ensi vuotta, joten saamme kaikkien palautteen, kuten myös tuntemukset kaikilta radoilta näkyvyyspulman selvittämiseksi. Sehän tässä ainoastaan on esteenä.”

”Olemme tehneet paljon testejä, mihin kuuluu 17 prosenttia kaikista pienistä paloista, jotka voisivat osua kuljettajan kypärään, halo pysäyttää. Kaikki isot objektit – kuten renkaat tai toisen auton päälletulo – pysähtyisivät haloon.”

”Se ei ole täydellinen ratkaisu, mutta askel oikeaan suuntaan. Tuulilasi olisi täydellinen ratkaisu kaikenlaisiin osiin, mutta näkyvyyden kannalta vesikelillä ja puhdistavalla radalla sitä täytyy vielä kehittää.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!