Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ensi vuosi motivoi jo Räikköstä: ”Uusi sopimus antaa mahdollisuuden taistella mestaruudesta”

Kimi Räikkösen maailmanmestaruudesta on vierähtänyt yhdeksän vuotta.

Heikki Kulta

Hockenheim

Kimi Räikkösen maailmanmestaruudesta on vierähtänyt yhdeksän vuotta.

Hän ajaa 250. gp-kisansa syksyllä Meksikossa. Taskun pohjalla polttaa uunituore jatkosopimus vielä seitsemänneksi kaudeksi Ferrarin kanssa.

Takana on jo pitkä ura. Tunteeko Räikkönen, että jotain siitä vielä puuttuu?

”Ei. Ei se siltä tunnu, vaikka tietysti haluaisin aina pärjätä koko ajan hyvin, ja voittaa kisoja. Senhän takia minä täällä olen.”

”Tuntuu myös hienolta, kun sopimus on tehty ja se takaa mahdollisuuden taistella ensi vuoden mestaruudesta. Vaikka eihän sitä koskaan etukäteen tiedä, miten silloin menee”, Räikkönen pohti Helsingin Sanomien haastattelussa Hockenheimin varikolla.

Räikkönen näyttää tänä vuonna olevan tallikaveriaan Sebastian Vetteliä vauhdillisesti lähempänä kuin viime vuonna.

Itse asiassa Kimi on pisteissä edelläkin, mutta aika-ajoissa saksalainen on useammin ollut edellä.

Miten koet – oletko löytänyt lisävauhtia vertailussa Vetteliin?

Viikko sitten Unkarissa jäi sivulliselle tunne, että olisit päihittänyt hänet aika-ajossa, jos olisit selviytynyt finaaliin?

”Vaikea sanoa, mitä siinä aika-ajossa olisi voinut tapahtua. Jossittelut ovat ihan turhia. Itselläni minulla on vain sellainen tunne, että autoni on tänä vuonna toiminut paremmin. Mutta olenko päässyt lähemmäs tiimikaveria? En tiedä, olenko missään muualla ollutkaan kuin samalla viivalla hänen kanssaan”, Räikkönen sanoi.

”Lähemmäs tai kauemmas? Kaipa hän sitten on lähemmäs tullut. Se riippuu niin monesta asiasta, jos katsoo aika-ajoa. Toisenhan siinä pitää olla edellä, kun on sillä lailla mahdotonta, että olisimme tismalleen samalla ajalla.”

”Ovathan ne ajat aina omalla tavallaan suuntaa antavia, mutta vauhdillisesti voi sanoa vain, että on hyvä kyyti tai sitten ei. Nyt olemme olleet yleensä suhtkoht lähekkäin aina, ellei mitään ole tapahtunut kummallekaan”, Räikkönen analysoi.

Ferrarilla on nyt uusi tekninen johtaja Mattia Binotto, joka ainakin italialaismedian keskuudessa on kerännyt jo kehuja.

Räikkönen on haluton kommentoimaan sen paremmin Binotton ylennystä kuin James Allisonin lähtöä Maranellosta.

”Minä olen tiimissä ajamassa kilpaa, en antamassa kommentteja muiden lähtemisistä tai tulemisesta. Toki tunnen Binotton, ja hän tuntee tiimin hyvin, kun on ollut siellä parikymmentä vuotta”, Räikkönen kuittasi.

Tänä vuonna Räikkönen on tavan takaa ottanut yhteen Red Bullilla ajavan MM-sarjan kuopuksen Max Verstappenin kanssa.

Vaikka viimeksi Unkarissa kipinät leiskuivat Ferrarin ja Red Bullin osuttua yhteen, Räikkönen vakuuttaa kaiken olevan kunnossa kuljettajien välillä.

”Lähinnä minua risoo se, että samanlaisia tilanteista tulkitaan eri tavalla, koska tuomaristot muuttuvat koko ajan. Se, mitä minun ja Maxin välillä sattui, kuuluu kilpa-ajamiseen, mutta samalla olisi tärkeä, että tuomaristo toimisi niissä tilanteissa myös aina samalla tavalla”, Räikkönen sanoi.

Olet välillä valittanut joitain kisoja tylsiksi. Unkarissa tunsit varmaan ainakin kilpa-ajamisen riemua?

”Kyllä siinä kisassa ajaa sai. Jotkut kisat ovat tylsempiä, jos ei tapahdu mitään. Unkarin kisa oli sellainen, että koko ajan riitti tapahtumia.”

”Ei siitä kuitenkaan kauhean hyvää fiilistä saanut, kun olin kuudes. Se ei hirveästi lämmitä mieltä, vaikka totta kai lähtökohtiin nähden tulos oli ihan ok”, Räikkönen sanoi.

Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!