Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asesotku ei hetkauttanut Rion olympialaisiin matkaavia suomalaisampujia – ”Tämän takia ei tule yhtään pummia”

Urheilu
 
Olympia-ampujat pääsivät viimein kisamatkalleen
Olympia-ampujat pääsivät viimein kisamatkalleen
HS haastatteli Suomen olympiajoukkueen trap-ampujia, Satu Mäkelä-Nummelaa ja Vesa Törnroosia, Helsinki-Vantaan lentokentällä. Ampujat pääsivät lähtemään kisamatkalle Rio de Janeiroon kaksi päivää myöhässä, sillä aiemmin heiltä oli puuttunut aseiden kuljetukseen tarvittava asiakirja. Toimittaja: Salla Hekkala, Joonas Kuisma Kuvaus, Leikkaus: Mikko Peura

Olympia-ampujat Satu Mäkelä-Nummela ja Vesa Törnroos pääsivät tänään perjantaina viimeinkin lähtemään lennolle kohti Rio de Janeiroa. HS yhytti urheilijat Helsinki-Vantaan lentokentältä.

Kaksikon piti lentää Brasiliaan jo keskiviikkona Amsterdamin kautta, mutta heitä ei päästetty nousemaan Helsinki-Vantaan lentokentällä koneeseen.

Alankomaat vaatii erillisen luvan aseiden kuljettamiseen, vaikka kyseessä olisi vain välilasku. Ampujilta ei lupaa löytynyt, eivätkä he voineet ottaa haulikoitaan mukaan matkatavaroihin. Urheilijat joutuivat palaamaan lentokentältä kotiin.

”Meiltä kysyttiin lähtöselvityksessä passin jälkeen, että saisimmeko nähdä Hollannin aseluvan. Siinä vaiheessa sanoin, että anteeksi kuinka, meillä ei ole sellaista”, Törnroos muisteli kummallista tilannetta HS:lle.

Ainakin Mäkelä-Nummelalla puuhaa riitti Suomessakin, vaikka matka viivästyi.

”Lähdin kotiin tekemään rästihommia. Nyt ollaan taas täällä ja minulla on sama positiivinen fiilis”, kommentoi Pekingin vuoden 2008 olympialaisisten trap-kultamitalisti.

”Mitään merkitystä sillä ei ollut matkan kulkuun.”

Kumpikaan ampujista ei viivästyksestä hötkähtänyt. Riittävä valmistautuminen ehditään suorittamaan Riossa, vaikka paikan päälle saavutaankin pari päivää myöhemmin.

Tällä kertaa Brasiliaan lennetään Frankfurtin kautta, sillä Rioon ei ole Suomesta suoria lentoyhteyksiä.

”Kun matkustetaan aseiden kanssa, kaikkea voi sattua. Olemme hyvissä ajoin liikkeellä ja ehdimme paikalle”, Törnroos rauhoitteli.

”Keritään harjoittelemaan ja tutustumaan paikkoihin. Tämän takia ei tule yhtään pummia.”

Mäkelä-Nummela aikoo käyttää matka-ajan lepäämiseen.

”Meillä on yölento, joten nukumme varastoon. Ensimmäinen päivä Riossa menee silmitellessä. Huomenissa pääsee jo harjoittelemaan. ”

Lentokentällä oli perjantaina myös Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski. Hän oli keskiviikon tapahtumista pahoillaan. Yksi pykälä lupaviidakosta oli jäänyt tarkistamatta.

”Aseiden kuljetus oli varmistettu lentoyhtiöltä, Brasilian tullilta ja kisajärjestäjältä, mutta Hollannin viranomaisilta ei oltu osattu asiaa tarkistaa”, Kojonkoski sanoi. Hän kuitenkin suhtautui tilanteeseen tyynesti.

”Olemme paikalla pari päivää myöhemmin, mutta vielä on viikko aikaa avajaisiin ja ensimmäisiin tärkeisiin tapahtumiin.”

Kisat alkavat 5. elokuuta. Kojonkosken mukaan yllätyksiä on väistämättä luvassa jatkossakin.

”Tämä on iso keikka. Olemme pyrkineet hoitamaan asiat niin hyvin kuin olemme osanneet, mutta jokaisessa kisassa tulee yllättäviä asioita. Niistä otetaan opiksi.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!