Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jokivarren Kunkku ja Saaga S puolustavat titteleitä Turussa

Urheilu
 
HS

1) Jokivarren Kunkku ja Saaga S puolustavat titteleitään lauantaina alkavissa Kuninkuusraveissa Turussa. Kokeneen ravimiehen Jorma Kontion ohjastama Jokivarren Kunkku voitti vuosi sitten Joensuussa ravikuninkuuden näytöstyyliin, ja Matti Nisosen ajama Saaga S oli kuningatarkisan ykkönen.

Kuningatarkisassa on mukana kuusi ensikertalaista, mutta Saaga S lähtee kilpailuun suurimpana suosikkina.

Tämänkertaisesta kuninkuuskilpailusta povataan yhtä kaikkien aikojen tasokkainta. ”Eturiviin on sattunut kuusi rakettia”, luonnehti Jyrki Korhonen osuvasti aiemmin tällä viikolla.

Korhonen kuuluu ori Köppisen taustavoimiin. Viikonloppuna nähdään, tuoko Köppinen omistajilleen taas unohtumattomia hetkiä, kuten kävi vuonna 2014. Silloin Köppinen voitti ravikuninkuuden Porissa.

Jokivarren Kunkku ei juossut Suurmestaruus-ajossa Mikkelissä, mutta nyt se on valmis puolustamaan viimevuotista ravikuninkuuttaan.

”Kunkku on hyvässä kunnossa. Tulossa on varmasti mielenkiintoinen viikonloppu”, arvioi Kontio.

2) Välähdys ja Vitter ovat uudet nimet kahdentoista oriin kuninkuuskisassa. Vitter on kaikkien aikojen nopein suomenhevonen ajallaan 18,5a. Tähän se pystyi Elitkampenissa tänä keväänä.

Välähdys oli viime vuoden voitokkain hevonen. Ori voitti kaikki kolmetoista starttiaan.

3) Kuninkuusravit järjestetään nyt 85. kerran. Aiemmin Turussa on kilpailtu vuosina 1939 (Kupittaa), 1949 (Kupittaa), 1963 (Kupittaa), 1983 (Metsämäki) ja 2001 (Metsämäki).

Avauspäivänä lauantaina on ohjelmassa 2 100 metrin ryhmäajo. Vuorokautta myöhemmin ajetaan ensin maili, ja kova urakka päättyy vaativaan 3 100 metrin ryhmäajoon. Pienimmän yhteisajan saavuttanut ori kruunataan ravikuninkaaksi ja tamma ravikuningattareksi.

4) Pääkilpailuissa ykköspalkinto on jokaisella osamatkalla 12 000 euroa. Kokonaiskilpailujen voittajat saavat 44 000 euroa. Jos sama ori tai tamma voittaa kaikki matkat, hevosen taustavoimia odottaa komea 80 000 euron potti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!