Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mika Forss valloitti raviohjastajien Euroopan mestaruuden

Menestyksekäs hevosmies suuntasi suoraan Berliinistä Turun Kuninkuusraveihin.

Urheilu
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Mika Forss ohjasti Venicen (taustalla) lämminverihevosten Suur-Hollola-ajon voittoon Toto 65-raveissa Lahden Jokimaalla heinäkuun alussa. Perjantaina hän voitti raviohjastajien Euroopan mestaruuden Berliinissä.
Mika Forss ohjasti Venicen (taustalla) lämminverihevosten Suur-Hollola-ajon voittoon Toto 65-raveissa Lahden Jokimaalla heinäkuun alussa. Perjantaina hän voitti raviohjastajien Euroopan mestaruuden Berliinissä. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Menestyksekäs hevosmies Mika Forss antoi vakuuttavan näytön osaamisestaan ja voitti kautta aikojen kolmantena suomalaisena raviohjastajien Euroopan mestaruuden. Forssin täysosuma tuli myöhään perjantai-iltana Berliinissä.

Euroopan mestaruuden ansiosta Forss pääsee ensi vuonna Kanadassa järjestettäviin MM-kilpailuihin.

”Aika usein on näissä kisoissa oltu jo mukana, ja tänään [perjantaina] meni sitten todella hyvin. Etukäteen katselin lähtölistoja, ja tuli tunne, että menestymismahdollisuuksia voisi nyt olla. Kun tuli voitto ja kaksi kakkosta osalähdöistä, tuntui, että nyt voisi olla se päivä. Tuntuu hyvältä, sillä se vaatii paljon kovaa työtä, että pääsee ajamaan näihin kilpailuihin. Arpaonneakin pitää olla mukana”, sanoi Forss Hippoksen verkkosivuilla.

Hämeenkyröläinen voitti kuuden osalähdön pistekilpailun kahdeksalla pisteellä ennen Ruotsin Björn Goopia ja Hollannin Rick Ebbingeä.

Aiemmin Forss on sijoittunut urallaan ohjastajien MM-kilpailussa neljänneksi Ranskassa 2013 ja Australiassa 2015. Aikaisemmin suomalaisista Euroopan mestaruuden ovat voittaneet Pekka Korpi (vuosina 1980, 1981 ja 1982) ja Jorma Kontio (vuosina 1985 ja 1998).

Forss tunnetaan luotettavana ja osaavana lainakuskina. Kauan hän ei ehdi EM-tittelistä ja juhlahumusta nauttia, sillä tänä viikonloppuna on taas näytön paikka.

Forss kiiruhtaa Berliinistä Turkuun Kuninkuusraveihin. Suomenhevosten kauden tärkeimmässä kilpailussa Forss ohjastaa Vitteriä kuninkuuskilpailussa ja Norikoa kuningatarkilpailussa.

Kuninkuuskilpailusta odotetaan poikkeuksellisen tasokasta mittelöä. Jorma Kontion ohjastama Jokivarren Kunkku puolustaa titteliä, mutta kovia haastajia riittää kahdentoista oriin kisassa.

Forssin ohjastama Vitter on kaikkien aikojen nopein suomenhevonen ajalla 18,5a. Tähän se pystyi Elitkampenissa tänä keväänä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!