Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EM-voittaja Forss sai Vitteristä irti huipputehot

Urheilu
 
Seppo Sirkka
Vitter ohjastajana Mika Forss voitti Kuninkuuskilpailun I osalähdön Turun kuninkuusraveissa Metsämäen raviradalla.
Vitter ohjastajana Mika Forss voitti Kuninkuuskilpailun I osalähdön Turun kuninkuusraveissa Metsämäen raviradalla. Kuva: Seppo Sirkka

Turku

Puheille kaikkien aikojen kuninkuuskisasta saatiin heti lauantaina katetta Turun Metsämäen radalla. Oriiden huipputasaisessa 2 100 metrin ryhmäajossa tarvittiin maalikameran kuvaa avuksi ennen kuin ori Vitterin voitto varmistui ajalla 24,6a.

”Hevonen tuli hyvissä voimissa maaliin”, iloitsi Vitteriä ohjastanut Mika Forss.

Lainakuski toi lauantaina iloa hevosten taustavoimille. Kuninkuuskisan avausmatkan voitto palkittiin 12 000 eurolla, ja aiemmin päivällä ajetussa Kultadivisioonafinaalissa Forssin ohjastama Venice vei voiton. Ykköspalkinto oli 10 000 euroa.

Iso yllätys tuli Etelä-Pohjanmaalta, kun Markku Hietasen ajama Elias Intomieli nousi kuninkuuskisassa toiseksi. Ori Köppinen tarjosi taustavoimilleen riemukkaita hetkiä kaksi vuotta sitten Porissa ja voitti kuninkuuden. Nyt Ari Moilasen ajokki aloitti kolmannella sijalla. Hallitseva ravikuningas Jokivarren Kunkku sijoittui lauantaina viidenneksi.

Jokivarren Kunkun haastoi väkevästi Välähdys. Se johti pitkään mutta taipui lopulta neljänneksi. Välähdys on viime vuoden voitokkain hevonen, ja sitä ajaa kotkalainen Ville Korjus.

Laihialta kotoisin oleva Markku Hietanen on raviurheilun todellinen grand old man. Hietanen, 70, on voittanut pitkällä urallaan ravilähdön seitsemällä eri vuosikymmenellä. Ensimmäisen kerran hän kaarsi voittajakehään 12-vuotiaana Vaasassa 1957, ja ajokkina oli ori Karma.

”Se laukkasi alussa, mutta tuli lopussa kaikkien kaikkien ohi”, muisteli Hietanen.

Ajoluvat tulivat kuvaan myöhemmin, mutta silloin, kun Hietanen aloitteli uraansa, riitti, että hallitsi hevosen.

Turun kuninkuuskilpailussa hän ohjastaa poikansa Hannu Hietasen valmentamaa Elias Intomieltä ja kuningatarkisassa Akaasiaa.

Markku Hietasella riittää yhä intoa ja tarmoa raviurheiluun.

”Kehittyvät hevoset vetävät mukaansa.”

Kuningatarkilvassa jatkettiin siitä, mihin vuosi sitten Joensuussa jäätiin. Matti Nisosen ajama Saaga S vei avausmatkan lähes näytöstyyliin. Hallitsevan ravinkuningattaren ja monen muun hevosen hyvistä juoksuista nautti aurinkoisena avauspäivänä 21 912 katsojaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?