Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kotikisahurmos siivittää Rosbergiä kohti kärkeä

Räikkönen päihitti tallikaverinsa ja nousi viidenteen lähtöruutuun

Urheilu
 
RALPH ORLOWSKI / Reuters
Nico Rosberg ajoi kauden viidennen paalupaikkansa.
Nico Rosberg ajoi kauden viidennen paalupaikkansa. Kuva: RALPH ORLOWSKI / Reuters

Hockenheim

Nico Rosberg on parhaissa asemissa katkaistakseen hänen kannaltaan jo uhkaavasti kasvaneen Lewis Hamiltonin voittoketjun. Rosberg otti kauden viidennen paalupaikkansa ja lähtee voimansa tunnossa voittamaan Saksan kotikisaansa toista kertaa peräkkäin.

Mercedes valloitti eturivin kolmannessa perättäisessä kisassa. Hamilton hävisi paalun kymmenyksellä.

Unkarissa Rosbergin paalupaikka ei riittänyt voittoon, kun Hamilton laukkasi startin jälkeen edelle ja siten kolmanteen perättäiseen täysosumaansa.

”Tämä on Unkariin verrattuna eri maailma, koska tällä radalla pystyy ohittamaan, kun auto on merkittävästi nopeampi. Joka tapauksessa startista tulee taas tiukka taisto ensimmäisiin mutkiin”, Rosberg puntaroi.

MM-sarjaa kuudella pisteellä johtavan Hamiltonin viiden voimayksikön kiintiö ylittyy piakkoin, ja hän joutuu luultavasti tauon jälkeen Belgiassa starttaamaan viimeisestä ruudusta.

”Kun minulla on moottori vähemmän, tunnen olevani edelleen takaa-ajajana, vaikka nyt pisteitä onkin enemmän”, mestari muistutti.

Red Bull miehitti Silverstonen ja Unkarin tavoin taas kakkosrivin ja jätti Ferrarit taakseen.

Kimi Räikkönen päihitti neljännen kerran tällä kaudella tallikaverinsa Sebastian Vettelin ja lähtee viidennestä ruudusta.

”Aamuharjoituksesta asti Kimi alkoi tuntea olonsa autossa mukavammaksi, kun itse aloin tuntea oloni hieman epämukavammaksi. Hän aloitti aika-ajon paremmalla jalalla ja oli kauttaaltaan nopeampi koko ajan”, Vettel kertoi.

Miten Räikkönen ohittaa Red Bullit kisassa?

”Yritetään saada hyvä startti ja jatkaa siitä tekemällä oman nopeimman kisamme. Voimme tehdä vain omat juttumme ja toivoa, että kisa kääntyy meidän suuntaamme”, Räikkönen totesi.

Räikkösen aika-ajosuoritus oli tasaisen varma.

”Auto käyttäytyi hyvin ja oli parempi kuin kertaakaan koko viikonlopun aikana. Tietysti kaipaisimme lisää downforcevoimaa, sillä vain siten saisimme kaipaamaamme vauhtia lisää”, Räikkönen mietti.

Valtteri Bottas on rökittänyt tallikaverinsa Felipe Massan nyt aika-ajoissa 10–2. Williamsin suomalaiskuski lähtee kisaan kahdeksannesta ruudusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!