Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Räikkönen lähtee sunnuntaina palkintojahtiin: ”Päällimmäisenä tässä on pettymys sijoihin, missä olemme”

Urheilu
 
Charles Coates / Getty Images
Kimi Räikkönen antoi nimikirjoituksen fanilleen Hockenheimissa.
Kimi Räikkönen antoi nimikirjoituksen fanilleen Hockenheimissa. Kuva: Charles Coates / Getty Images

Hockenheim.

Kolmannen kerran tällä kaudella Kimi Räikkönen starttaa grand prix -kisaan viidennestä lähtöruudusta. Toukokuisen Espanjan kisan tavoin Räikkösen edestä lähtee Max Verstappen ja vierestä tallikaveri Sebastian Vettel.

”Päällimmäisenä tässä on pettymys sijoihin, missä olemme. Ei ole merkitystä, kumpi meistä on edellä, kun olemme viides ja kuudes. Jos olisimme eturivissä ja ajaisimme vastakkain niistä sijoista, tallikaverin päihittämisessä olisi ihan eri fiilikset”, Räikkönen julisti.

Red Bullit ovat Ferrarien edellä toisessa rivissä. Niiden lyöminen on luonnollisesti punaisen miehistön päällimmäinen tavoite, kun valmistajien sarjassa eroa on enää yksi piste.

”Yritämme aina voittaa, ja tehdä parhaamme. Kisavauhti on paras aseemme, ja yleensä kisoissa olemme aina aika-ajoa parempia”, Räikkönen muistutti.

Räikkönen ei ole pystynyt ohittamaan Max Verstappenin Red Bullia, ja jälleen on suuri mahdollisuus, että miehet kohtaavat kisassa jossain kohtaa.

”Yritetään nyt ensin saada hyvä startti. Sen jälkeen nähdään, miten kisa alkaa rakentua. Keskitymme omaan kisaamme, ja toivottavasti tällä kertaa se kääntyy meidän suuntaamme, jotta voimme parantaa sijoitusta ja tulla maaliin paremmissa asemissa, mistä kisaan lähdemme”, Räikkönen linjaili.

Toisen perättäisen paalunsa napannut Nico Rosberg oli äärettömän tyytyväinen ratkaisevaan vetoonsa. Hänellä oli finaalin alussa elektroniikkapulma, mikä mykisti kaasupolkimen. Toinen veto onnistui sitten aivan nappiin.

”Otin varmuuden vuoksi kolmen kierroksen taktiikan, koska jos olisin jättänyt sen yhden varaan, olisi ollut riskinä jäädä kymmenenteen ruutuun. Näissä olosuhteissa paalun tuonut veto oli kyllä yksi parhaista kierroksista, mitä olen koskaan tehnyt”, Rosberg myhäili.

Kaksi vuotta sitten Valtteri Bottas starttasi Hockenheimin radalle eturivistä haastamaan paalulta lähtenyttä Rosbergiä voitosta. Nyt Williamsin suomalaiskuski on kolme riviä kauempana seitsemännestä ruudusta aseettomana ahdistamaan paalumies Rosbergiä.

”Kaksi vuotta sitten maksimitulos oli kakkossija kisassa. Nyt se voi olla – kukapa tietää – seitsemäs paikka, ja toivottavasti parempikin”, Bottas summaili.

Williamsin vauhdille tämän hetken päävastustaja onkin juuri Force India.

”Meille on tärkeintä, että pystymme päihittämään Force Indian kisassa, koska he eivät pisteissä ole enää kaukana meistä perässä. Taktiikan puolesta meidän pitää vahtia heitä kisassa tarkasti, etteivät pääse ohitsemme”, Bottas vakuutti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!