Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

KOK yllätti: Kolmen hengen kopla päättää lopullisesti, ketkä venäläisurheilijat pääsevät Rioon

Urheilu
 
PAscal Le Segretain / Reuters
Kansainvälinen olympiakomitea perusti kolmen hengen paneelin. Kuvassa lauantai-illan tiedotustilaisuudessa KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach.
Kansainvälinen olympiakomitea perusti kolmen hengen paneelin. Kuvassa lauantai-illan tiedotustilaisuudessa KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach. Kuva: PAscal Le Segretain / Reuters

Kansainvälinen olympiakomitea KOK tiedotti myöhään lauantai-iltana, että kolmen hengen paneeli tekee lopullisen päätöksen, ketkä venäläisurheilijat saavat osallistua Rion olympiakisoihin. Uutistoimisto AFP kertoo, että kolmikko tarkastelee jokaisen tapauksen erikseen ja päätös tulee ennen ensi perjantaita, jolloin olympialaiset alkavat.

KOK päätti 24. heinäkuuta, että ratkaisu venäläisurheilijoiden pääsystä siirtyy lajiliitoille. Nyt tehdyn päätöksen mukaan lajiliitot tekivät ja osa vielä tekee ”ennakkokarsinnan” ja kolmen kopla ratkaisee, hyväksytäänkö lajiliittojen ehdottamat urheilijat kilpailemaan.

Venäläisurheilijoiden hyllyttäminen olympialaisista liittyy Wadan raporttiin, jonka mukaan Venäjällä on valitiojohtoinen dopingjärjestelmä.

Kolmen hengen paneelin muodostavat kansainvälisen jousiampujaliiton puheenjohtaja ja KOK:n lääketieteellisen komission johtaja Ugur Erdener, KOK:n urheilijakomission jäsen Claudia Bockel ja KOK:n espanjalaisjäsen Juan Antonio Samaranch jr (KOK:n ex-puheenjohtaja Juan Antonio Samaranchin poika).

Tähän mennessä vähintään 117 venäläisurheilijaa on hyllytetty. Venäjän olympiakomitea on nimennyt kaikkiaan 387 urheilijaa Rioon.

Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko uskoo, että 266 venäläisurheilijaa kilpailee Rion olympiakisoissa. Lajiliitoista nyrkkeily, golf, voimistelu ja taekwondo eivät ole vielä ilmoittaneet päätöksestään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!