Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ukkosmyräkät sotkivat PGA:n mestaruuskisan aikataulun – voittaja selvillä ehkä vasta maanantaina

Urheilu
 
Eric Sucar / USA Today Sports
Voittoa puolustava Australian Jason Day johti PGA:n mestaruuskilpailua, kun kaikki pelaajat olivat ohittaneet sunnuntaiaamuna kolmannen kierroksen puolivälin.
Voittoa puolustava Australian Jason Day johti PGA:n mestaruuskilpailua, kun kaikki pelaajat olivat ohittaneet sunnuntaiaamuna kolmannen kierroksen puolivälin. Kuva: Eric Sucar / USA Today Sports

Kauden neljännen miesten golfin major-kilpailun, Yhdysvaltojen PGA:n mestaruusturnauksen voittaja on todennäköisesti selvillä sunnuntain sijaan vasta maanantaina.

Ukkosmyräkät sotkivat jo lauantaina Baltusrolin kentällä New Jerseyn osavaltiossa pelattavan kilpailun aikataulua.

Kahden kierroksen jälkeiset kymmenen kärkimiestä eivät päässeet lauantaina pelaamaan yhtään lyöntiä ennen kuin pelaaminen keskeytettiin. He aloittivat kolmannen kierroksensa varhain sunnuntaiaamuna.

Kisajärjestäjät päättivät lauantaina, että neljäs kierros pelataan samoilla pelipareilla kuin kolmas.

Mahdollisuuksia saada kilpailu vietyä päätökseen sunnuntaina ennen pimeän tuloa pidettiin vähäisinä, koska muokattu aikataulutus ei kestäisi yhtään keskeytystä.

Sääennuste sunnuntaille ja maanantaillekin näytti vähintään yhtä häijyltä kuin oli ollut lauantaina. Ukkoskuurojen todennäköisyys oli 80 prosenttia.

Kurja sää oli johtamassa kisan venymisen lisäksi pahimmillaan siihen, että kilpailu eteni hyvin epätasa-arvoisissa oloissa.

Näin on käynyt monesti sään muuttuessa kahdella ensimmäisellä kierroksella, kun pelataan kahdessa ”vuorossa” aamu- ja iltapäivällä.

Nyt kahden kierroksen jälkeen kärjessä olleet pelaajat olivat vasta kolmannen kierroksen ensimmäisellä puoliskolla samaan aikaan, kun ensimmäiset aloittivat neljättä kierrosta.

Sateen takia kenttä on viheriötä myöten litimärkä, mikä vaikuttaa pelaajien mailavalintoihin ja lyöntitekniikkaankin.

Märkyys aiheuttaa sen, että viheriöt ovat tavanomaista pehmeämmät ja hitaammat.

Vaativista oloista kertoo myös se, että kilpailu pelataan loppuun ns. siirtosäännöllä, jonka käyttäminen on äärimmäisen harvinaista major-kilpailuissa.

Säännön mukaan pelaaja saa pelialueen lyhyeksi leikatulla osalla merkata pallon, puhdista sen ja asettaa korkeintaan mailan mitan päähän alkuperäisestä paikasta, mutta ei lähemmäksi reikää.

Viimeksi PGA:n mestaruuskilpailu venyi maanantaille sateen takia 11 vuotta siten juuri tällä samalla Baltusrolin kentällä.

Kilpailun viimevuotinen voittaja, australialainen maailmanlistan ykkönen Jason Day siirtyi jakamaan johtopaikkaa tuloksella –8 tehtyään kolmannen kierroksen kuudennella reiällä birdien yli 20-metrisellä putilla.

Kierroksen puolivälissä Day oli yksin johdossa.

”Näissä oloissa täytyy olla vain kärsivällinen, koska on erittäin helppoa menettää keskittyminen”, Day sanoi lauantaina, jolloin hän ei päässyt ollenkaan tositoimiin.

Kun kolmas kierros oli vihdoin pelattu loppuun sunnuntaina alkuillasta Suomen aikaa, johdossa oli jo avauskierroksen jälkeen johtanut Yhdysvaltojen Jimmy Walker tilanteessa –11.

Hänestä lyönnin päässä oli Day ja kahden lyönnin päässä kaksi viikkoa sitten edellisen majorin Open Championshipin voittanut Ruotsin Henrik Stenson.

Stensonin kanssa tasatuloksessa oli USA:n Brooks Koepka.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!