Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin Talissa teinitaitojaan esitellyt Ariya Jutanugarn uran ensimmäiseen major-voittoon

Thaimaalainen on yksi olympiaturnauksen voittajasuosikeista

Urheilu
 
Andrew Couldridge / Reuters
Ariya Jutanugarn on yksi olympiaturnauksen suurimmista voittajasuosikeista.
Ariya Jutanugarn on yksi olympiaturnauksen suurimmista voittajasuosikeista. Kuva: Andrew Couldridge / Reuters

Kahdeksan vuotta sitten thaimaalainen 12-vuotias varhaisteini Ariya Jutanugarn esitteli ikäistensä maailman parhaita golftaitoja suomalaisyleisölle Helsingin Talissa pelatussa naisten Euroopan-kiertueen kilpailussa.

Sunnuntaina 20-vuotias Jutanugarn voitti ammattilaisuransa ensimmäisen major-kilpailun Englannissa oltuaan paras naisten British Openissa.

Hänestä tuli ensimmäinen thaimaalainen major-voittaja, miehet mukaan lukien.

Toisen sijan jakaneet Etelä-Korean Mirim Lee ja USA:n Mo Martin jäivät kolmen lyönnin päähän.

Pitkälyöntinen Jutanugarn ei käyttänyt verrattain lyhyellä Woburnin kentällä Lontoon lähistöllä kertakaan pisintä avauslyöntimailaa draiveria. Esimerkiksi päätösreiällä hän avasi rautamailalla.

Jutanugarnin ensimmäinen major-voitto oli jo ulottuvilla keväällä ANA Inspiration -kilpailussa, mutta silloin hän hermoili lopussa ja putosi neljänneksi tehtyään bogit kolmelle viimeiselle reiälle.

Toukokuussa Jutanugarn otti ensimmäisen voittonsa naisten kovatasoisimmalla ammattilaiskiertueella, Yhdysvaltojen LPGA-tourilla. Saman tien on hän voitti peräkkäin kaksi muutakin kilpailua.

Maailmanlistalla hän oli päättyvällä viikolla kuudentena. Tuoreella voitollaan hän vahvisti myös asemaansa yhtenä Rion olympiaturnauksen voittajaehdokkaana.

Jutanugarnin ja hänen kaksi vuotta vanhemman siskonsa, niin ikään ammattilaisena pelaavan Moriyan harjoitteluun kuului juniorivuosina golfin ohella runsaasti uintia kaikissa muodoissaan, raskasta perhosta myöten.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!