Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Opintoretki muuttuikin juhlaksi

Urheilu
 
Seppo Sirkka
Ilkka Pyysalon (kuvassa oikealla) omistama ja valmentama Saaga S puolusti menestyksellä ravikuningattaren titteliä.
Ilkka Pyysalon (kuvassa oikealla) omistama ja valmentama Saaga S puolusti menestyksellä ravikuningattaren titteliä. Kuva: Seppo Sirkka

Turku

Raviohjastajien tuore Euroopan mestari Mika Forss, 47, vietti ikimuistoisen viikonlopun Turun Kuninkuusraveissa.

Artikkeliin liittyvät

Ori Vitterin opintoretkeksi suunniteltu matka Metsämäen radalle vaihtui sunnuntaina alkuillasta riehakkaisiin voittojuhliin, kun Forss ohjasti kuusivuotiaan ensikertalaisen ravikuninkaaksi.

”Ravikuninkuus on parasta suomalaisessa raviurheilussa. On paljon yrittäjiä, ja vain harvat pääsevät kunniataulukkoon”, totesi Forss.

Forss elää upeaa ravivuotta. Hän voitti keväällä Vitterin kanssa kylmäveristen arvostetun Elitkampenin SE-ajalla 18,5a. Tamma Venicen kanssa tuli voitto Suur-Hollola-ajossa.

Berliinissä meriittilista kasvoi raviohjastajien EM-tittelillä, ja sunnuntaina Forss pääsi nauttimaan ensimmäistä kertaa ravikuninkuudesta.

”En halunnut riskeerata mitään ensikertalaisella. Halusin vain ajaa tasaisesti maaliin”, kertoi Forss.

Jalmari Svartin valmentama Vitter pääsi kiinni titteliin tasaisuutensa ansiosta. Se voitti avausmatkan lauantaina ja oli nopein myös sunnuntain maililla. Raastavalla 3 100 metrin päätösmatkalla se oli viides.

Vitterin menestyksekäs viikonvaihde toi taustavoimille kelpo tilin, 69 200 euroa. Hevosen tämän vuoden ansiot ovat yhteensä 158 760 euroa.

Vitterin taustavoimat ovat mukana myös hyväntekeväisyydessä.

Vitterin palkintorahoista lähtee joka kerta kymmenen prosenttia kansainvälisen Patmos-yhdistyksen kautta Romaniaan kurjissa oloissa eläville.

”Antava käsi ei ole koskaan tyhjä”, huomautti Svart.

Ravikuninkuus vaihtui, koska titteliä puolustanut Jokivarren Kunkku menetti pelin jo mailin matkalla. Jokivarren Kunkku sortui ensin kiihdytyslaukkaan ja tuli myöhemmin hylätyksi pitkän laukan takia.

Kokonaiskilpailussa toiseksi tuli kaksi vuotta sitten ravikuninkuuden voittanut Köppinen, jota ohjasti Ari Moilanen. Tuomas Pakkasen ajama Camri sijoittui kolmanneksi.

Matti Nisosen ohjastama Saaga S puolusti ravikuningattaren titteliään tuloksekkaasti. Laihialainen veteraaniohjastaja Markku Hietanen, 70, sai huipputehot irti Akaasiasta ja hävisi ajokillaan kokonaiskilpailun vain 0,2 sekunnin erolla.

Saaga S vei avausmatkan ja oli toinen sunnuntain maililla ja 3 100 metrin päätösmatkalla.

”Saaga S ei ollut niin terävä kuin olisi voinut olla, mutta osoitti juoksupäänsä”, sanoi Nisonen ja nautti eteläkarjalaisen tamman täysosumasta.

Seppo Sirkka
Voitosta toiseen edennyt Mika Forss ja Vitter juhlivat ensimmäistä ravikuninkuuttaan.
Voitosta toiseen edennyt Mika Forss ja Vitter juhlivat ensimmäistä ravikuninkuuttaan.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!