Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach kiistää Venäjän vaikuttaneen dopingpäätöksiin

Urheilu
 
CHRIS HELGREN / reuters
KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach piti sunnuntaina tiedotustilaisuuden.
KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach piti sunnuntaina tiedotustilaisuuden. Kuva: CHRIS HELGREN / reuters

Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach kiisti sunnuntaina syytökset, joiden mukaan Venäjä olisi vaikuttanut suoraan Bachiin, jotta KOK ei olisi sulkenut koko Venäjän joukkuetta Rion olympiakisoista.

Bach sanoi, että hän ei ollut yhteydessä Venäjän hallitukseen sen jälkeen kun Wadan McLaren-raportti Venäjän dopingohjelmasta tuli julki. Myöhemmin KOK päätti, että kansainväliset lajiliitot ratkaisevat venäläisurheilijoiden kohtalon.

KOK:n ratkaisu on herättänyt voimakasta arvostelua. Esimerkiksi saksalainen pikaluistelijatähti Claudia Pechstein väitti, että KOK on ostettu poliittisesti. Brittiläinen uimari Sharron Davies taas sanoi, että Bach on liian hyvä kaveri Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa.

”En ole puhunut kenenkään Venäjän hallituksen edustajan kanssa McLarenin raportin julkaisemisen jälkeen enkä edes päiviä tai viikkoja ennen julkaisua”, Bach vakuutti toimittajalle Rion olympiapuistossa sunnuntaina.

KOK:n päätös on jättänyt Venäjän urheilijat ja myös muiden maiden urheilijat tilanteeseen, jossa ei vieläkään tiedetä, ketkä kilpailevat tai ketä vastaan ensi perjantaina alkavissa olympialaisissa.

”En usko, että kilpailut tästä kärsivät, koska ihmiset ymmärtävät, että meidän piti toimia näin. Ajatelkaa tilannetta, että emme olisi tehneet tällaista päätöstä. Mikä limbo se olisi ollut. Ja ajatelkaa, jos olisimme tehneet toisenlaisen päätöksen – mikä oikeudellinen limbo se olisi ollut”, Bach selvitti.

Bach myös korosti, että tehty päätös antaa mahdollisuuden suojella puhtaita urheilijoita kaikkialla maailmassa.

Lähde: AFP

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!