Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tahkon peli hiipui pahaan aikaan

Urheilu
 
Pasi Honkanen
Mikko Stig
Tahkon lukkari Juha Puhtimäki on kärsinyt kylkivammasta.
Tahkon lukkari Juha Puhtimäki on kärsinyt kylkivammasta. Kuva: Mikko Stig

Hyvinkään Tahko on hankaloittanut asemiaan Superpesiksessä kahdella viimeisellä sarjakierroksella, sillä Tahko hävisi torstaina Seinäjoelle ja sunnuntaina Kouvolalle.

Tahkon luottolukkari Juha Puhtimäki pelasi avausjakson kylkivaivan takia jokerina, mutta hän tuli tuttuun rooliin tauon jälkeen. Puhtimäen vaiva vaikeutti kokonaisuudessaan Tahkon peliä.

Tahko valahti taulukossa seitsemänneksi, mikä tuntuu pettymykseltä hyvän alkukauden jälkeen.

Hyvinkää juhli mestaruutta viimeksi vuonna 2007. Sen jälkeen Tahkon kauden loppusijoitus on ollut tasaisesti sijoilla 4–8.

Tahkon edellisestä mitalista on aikaa siis jo yhdeksän vuotta. Tahko tarvitsisi runkosarjan loppuun pientä tasonnostoa, sillä muuten viime vuosien mitalittomuus jatkunee.

Odotetun kärkitrion (Vimpeli, Sotkamo ja Joensuu) välttäminen on olennainen tavoite ylemmälle keskikastille, joka taistelee tasaisesti sijoista 4–7.

Sotkamo ja Vimpeli ovat kohdanneet viitenä peräkkäisenä vuonna finaaleissa, joissa kainuulaiset ovat juhlineet viitenä vuonna putkeen mestaruutta. Yhtä tuttua on Joensuun kolmossija taulukossa, sillä JoMa on vienyt kolme SM-pronssia peräkkäin.

Kärkikolmikon jälkeisistä sijoista kisaavat Oulu, Kouvola, Koskenkorva ja Hyvinkää.

Nelikön viimeiseksi jäävä joutuu tälle kaudelle uutuutena tulleisiin minipudotuspeleihin eli jääkiekosta tuttuihin ”säälipleijareihin”, joissa sijoille 7–10 sijoittuneet ratkovat kaksi viimeistä paikkaa kahdeksan parhaan pudotuspeleihin.

Kierroksen pommitulos oli se, kun Vimpeli hävisi avausjakson Saarikentällä naapuri Alajärven Ankkureille. Alajärvi tarrautui naapuriavun ansiosta pieneen oljenkorteen säilyä sarjassa.

Alajärvi on yllätyspisteestä huolimatta yhä sarjajumbon paikalla. Sarjanousija Kempeleen Kiri on välttämässä suoran putoamisen.

Kankaanpää ratkaisi supervuoroparissa
Kankaanpää ratkaisi supervuoroparissa
Topias Lilja lävisti keskisauman ja toi voiton Kankaanpäälle.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!