Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuwaitin olympiamitalisti kieltäytyi kantamasta neutraalien urheilijoiden olympialippua – ”Olen sotilas ja kannan vain maani lippua”

Urheilu
 
Timo Jaakonaho LEHTIKUVA
Rion olympialaisten logo oli maalattu katuun Ipaneman rannalla Rio de Janeirossa.
Rion olympialaisten logo oli maalattu katuun Ipaneman rannalla Rio de Janeirossa. Kuva: Timo Jaakonaho LEHTIKUVA

Kuwaitin ampumaurheilun tähti, Fehaid al-Deehani on kieltäytynyt kantamasta olympialaisten avajaisissa neutraalia olympialippua. Kuwaitin ei sallita kilpailevan oman maansa tunnusten alla.

Sydneyn ja Lontoon olympialaisten trap-ammunnan pronssimitalisti Al-Deehani ja seitsemän muuta kuwaitilaisurheilijaa ovat nyt vetäytymässä tyystin olympialaisista.

”Olen sotilas ja kannan vain Kuwaitin lippua. En voi kantaa Kansainvälisen olympiakomitean lippua”, Kuwaitin historian ainoa olympiamitalisti sanoi.

Kuwait on maana KOK:n ja kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan kilpailukiellossa, kun Kuwaitin valtio on puuttunut urheilun sisäisiin asioihin. Tämä on jo kolmas kerta sitten vuoden 2007, kun Kuwait on kilpailukiellossa samasta syystä.

Tuorein riita KOK:n kanssa on aiheuttanut suuttumusta Kuwaitissa, jonka hallitus on nyt riidoissa myös urheilun kuwaitilaisen mahtimiehen sheikki Ahmad Al-Fahad Al-Sabah, joka on sekä KOK:n että Fifan jäsen.

Kuwaitin hallitus on nostanut Sveitsissä kanteen, jonka mukaan se hakee 900 miljoonan euron vahingonkorvauksia KOK:lta pannastaan. Maan viestintäministeri sheikki Salman al-Humoud al-Sabah on kutsunut Kuwaitille langetettua kilpailukieltoa perusteettomaksi.

Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin on jo tehnyt Kuwaitin hallituksen vastaisen päätöksensä. Kuwaitin parlamentti muutti tilanteen aiheuttanut lakia kesäkuussa, mutta hallituksella on vieläkin oikeus hajottaa urheilujärjestöjä ja -yhdistyksiä.

Kuwaitin olympiakomitea pyysi sunnuntaina hallitus aloittamaan vielä uudet keskustelut, jotta Kuwaitin lippu ja urheilijat saataisiin Rion olympialaisten avajaisiin.

Kuwaitin olympiakomitean lakitoimikunnan varapuheenjohtajan, Hussein al-Mussallam sanoi uutistoimisto AFP:lle, että kuwaitilaisurheilijoiden etu pitäisi olla kaiken edellä.

”Puhun tässä asiassa Kuwaitin olympiakomitean puolesta, enkä kansainvälisten urheilujärjestöjen puolesta”, al-Mussallam sanoi.

Kuwaitin olympiamitalisti Al-Deehani on yksi kuudesta ampumaurheilijasta Kuwaitin neutraalien urheilijoiden delegaatiossa. Muut ampujat ovat Saud Habib al-Kandari, Abdul Rahman Fayhan, Khaled Al-Mudhaf, Ahmad al-Afasy ja Abdallah al-Toraqi. Miekkailija Abdulaziz Al-Shatti ja uimari Abbas Al Qali täydentävät kahdeksan urheilijan joukon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!