Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jimmy Walker jäi kauas rannalle olympialaisista mutta voitti PGA-mestaruusturnauksen

Urheilu
 
Brian Spurlock USA TODAY SPORTS
Jimmy Walker chippasi kolmannen lyöntinsä karheikosta 18. reiällä sunnutnaina.
Jimmy Walker chippasi kolmannen lyöntinsä karheikosta 18. reiällä sunnutnaina. Kuva: Brian Spurlock USA TODAY SPORTS

Kaksi viikkoa sitten Jimmy Walker epäonnistui perusteellisesti Open Championshipissä, eikä hän olisi silloin osannut unelmoidakaan olevansa seuraava major-turnauksen voittaja. 37-vuotiaasta Walkerista tuli sunnuntaina golfin yllätysvoittajien vuoden tuorein major-turnausvoittaja.

Amerikkalaisgolfaaja teki sunnuntaina odottamattoman suorituksen PGA-mestaruusturnauksessa, kun hän pudotti kamppailusta muun muassa ykkössijoitetun, hallitsevan mestarin Jason Dayn.

”Tämä on outoa. En ollut pelannut niin hyvin kuin olisin halunnut tänä vuonna. Pitää olla kiitollinen, että sain mahdollisuuden ja käytin sen. Tuntuu uskomattomalta”, Walker kertoi.

PGA-mestaruusturnauksen voitto oli Walkerille hänen uransa ensimmäinen. Hän oli ottanut edellisen kilpailuvoittonsa 16 kuukautta sitten ja pudonnut golfin kärkikymmeniköstä sijalle 48 maailman rankingissa.

Sen jälkeen hänen oli turha haaveilla matkasta Rion olympialaisiin, joihin Yhdysvalloista oli menossa neljä maailman kärkipelaajiin kuuluvaa golfaajaa.

Walker pelasi loistavat neljä kierrosta par 70 -kentällä Baltusrolin golfklubilla: 65, 66, 68 ja viimeinen 67 ilman ainuttakaan bogeya. Tulos takasi voiton yhden lyönnin erolla Jason Dayhin, joka voitti PGA-mestaruusturnauksen viime vuonna Whistling Straitsissa.

Baltusrolin golfklubilla Jack Nicklaus voitti US Openin vuonna 1967 ja 1980 ja Phil Mickelson voitti PGA-mestaruusturnauksen. Kenttä on klassikko, vaikea rata. Torstain ja perjantain kuumuus ja lauantain ja sunnuntain kovat sateet tekivät kisasta vähemmän hohdokkaan.

Lauantain sateiden takia sekä Walker että Day joutuivat pelaamaan 36 reikää sunnuntaina. Sunnuntaina oli jo selvää, että kärjessä olevat Walker ja Day ratkaisisivat voiton.

Ei siksi, että he olivat muita edellä, vaan siksi, että kahdessa viimeisessä ryhmässä pelanneilla kaveruksilla oli eniten reikiä edessä. Se tarkoitti enemmän mahdollisuuksia birdie-lyönteihin. Kenttä päättyy kahteen par 5 -reikään.

Day oli lyönyt viimeisellä reiällä toisen lyöntinsä kolmen metrin päähän lipusta. Hän yritti eagle-puttia, jolla hän pääsisi tulokseen 13 alle parin.

Samaan aikaan Walker oli 17. reiällä yrittämässä parista metristä birdie-puttia, jonka jälkeen hän olisi tuloksessa 14 alle parin. Walker kuuli Dayn saamat suosionosoitukset edestäpäin, perääntyi hetkeksi pallolta ja puttasi sen sisään. Walker tarvitsi par-tuloksen viimeiseltä reiältä.

Walkerin voittoputti oli metristä. Jos puolipimerässä tehty putti olisi mennyt ohi, olisi edessä ollut pudotuspeli, joka tuskin olisi ollut ohi ennen maanantaiaamua. Walkerin päättäväisyys viimeisessä putissa teki ihmiset iloisiksi – paitsi Dayn, joka katsoi päätösputtia poikansa Dashin kanssa.

Walker sai Wanamaker-pokaalin lisäksi palkintorahoja 1,6 miljoonaa euroa.

”Uskomaton loppu, ja en voi olla hymyilemättä”, Walker sanoi.

Day tuskin on pitkään kateellinen Walkerille, joka on hänen kaverinsa. Kaverukset parkkeeraavat asuntoautonsa vierekkäin kilpailuissa.

”Olemme bussikaverit. Parkkeeraamme vierekkäin viikosta toiseen ja olemme hyviä ystäviä”, Walker kertoi.

”Olemme olleet bussikavereita jo jonkin aikaa. Näemme toisiamme usein ja vietämme aikaa yhdessä. Walker on mahtava kaveri”, Day sanoi voittajasta.

Walker liittyi voitolla vuoden major-debyyttivoittajien sakkiin. Masters-voittaja Danny Willett, British Open -voittaja Henrik Stenson ja US Openin voittaja Dustin Johnson ottivat Walkerin tavoin tänä vuonna ensimmäiset major-voittonsa.

Brian Spurlock USA TODAY SPORTS
Jimmy Walker juhli PGA-mestaruusturnauksen voittoa perheensä kanssa Baltusrolin golfklubin 18. reiällä.
Jimmy Walker juhli PGA-mestaruusturnauksen voittoa perheensä kanssa Baltusrolin golfklubin 18. reiällä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?