Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Päälle oksentamista, tulipalo asuintiloissa – urheilijoita vaanivilla rikollisilla on Riossa monet keinot

Poliisi on ottanut Rion olympialaisten turvallisuustehtävät hoidettavakseen sen jälkeen, kun selvisi, että turvallisuuden alun perin vastuulleen ottaneella yksityisellä yrityksellä ei ole riittävästi henkilökuntaa.

Urheilu
 
NACHO DOCE / Reuters
Rion olympialaiset kiinnostavat paitsi kisaturisteja ja penkkiurheilijoita, myös rikollisia.
Rion olympialaiset kiinnostavat paitsi kisaturisteja ja penkkiurheilijoita, myös rikollisia. Kuva: NACHO DOCE / Reuters

Rio de Janeiron perjantaina käynnistyvät olympialaiset tuovat kaupunkiin tuhansia urheilijoita tukijoukkoineen. Suuren yleisön lisäksi tapahtuma kiinnostaa myös köyhän isäntämaa Brasilian rikollisia, jotka ovat jo ottaneet kisaturistien lisäksi kohteikseen myös urheilijat.

Esimerkiksi viime perjantaina australialaispelaajien asuintiloihin olympiakylässä iskettiin sillä välin, kun tilat oli evakuoitu rakennuksessa syttyneen pienen tulipalon vuoksi.

Varkaiden matkaan lähti ainakin yksi kannettava tietokone sekä maan virallisia joukkuepaitoja, uutiskanava NBC kertoo.

Tulipaloakin erikoisempi oli juoni, jonka kohteeksi joutui kiinalainen aitajuoksija Shi Dongpeng.

Aituri kirjautui viime maanantaina hotelliin yhdessä maajoukkueen kameramiehen kanssa. Pian saapumisen jälkeen kaksikon seuraan lyöttäytyi hotellin aulassa erittäin juopuneelta vaikuttanut mies, joka lopulta oksensi Shin päälle, urheilu-uutistoimisto AIPS kertoo.

Oksennukset päälleen saanut Shi lähti luonnollisesti siistiytymään, kun kameramies puolestaan säntäsi paikalta poistuneen oksentelijan perään. Kaksikon palatessa tahoiltaan takaisin kävi ilmi, että muun muassa kameramiehen koko kuvauskalusto oli viety.

Hotellin turvakameratallenteet paljastivat, että oksentelevan miehen tehtävä oli mitä ilmeisimmin vain harhauttaa kaksikko, jotta toisen miehen onnistui sillä välin varastaa valvomatta jääneet arvotavarat.

Rion olympialaisten turvallisuus on yksi suurimmista huolenaiheista kisakaupungissa.

Lauantaina muiden muassa Wall Street Journal ja CDA News uutisoivat, että poliisi ottaa kisojen turvallisuuden valvottavakseen sen jälkeen, kun tehtävän alun perin vastaanottanut yksityinen turvallisuusyritys ei onnistunut saamaan riittävästi henkilökuntaa tehtäviä hoitamaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?