Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Argentiinan uuden päävalmentajan Edgardo Bauzan ykköstehtävä: Messi pitää saada takaisin maajoukkueeseen

58-vuotias Bauza siirtyy maajoukkueen luotsiksi brasilialaisjoukkue Sao Paulosta, jonka hän valmensi viime kaudella Copa Libertadoresin välieriin.

Urheilu
 
JOHN VIZCAINO / Reuters
Edgardo Bauza on Argentiinan uusi päävalmentaja. Heinäkuussa hän valmensi Sao Pauloa Copa Libertadoresin välierissä.
Edgardo Bauza on Argentiinan uusi päävalmentaja. Heinäkuussa hän valmensi Sao Pauloa Copa Libertadoresin välierissä. Kuva: JOHN VIZCAINO / Reuters

Argentiinan jalkapalloliitto nimesi maanantai-iltana maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi Edgardo Bauzan.

58-vuotias Bauza siirtyy maajoukkueen luotsiksi brasilialaisjoukkue Sao Paulosta, jonka hän valmensi viime kaudella Copa Libertadoresin välieriin. Copa Libertadores on Etelä-Amerikan Mestareiden liiga. Bauza on myös voittanut Copa Libertadoresin kahdesti: vuonna 2014 San Lorenzon (paavi Franciscusin suosikkijoukkue) ja vuonna 2008 equadorilaisen LDU Quiton valmentajana.

”Toivomme, että Bauza saa menestystä, jota me kaikki tarvitsemme”, sanoi kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan nimeämän komitean puheenjohtaja Armando Perez.

Komitean tavoitteena on auttaa kriisiin ja skandaaleihin ajautunutta Argentiinan jalkapalloliittoa. Kriisin takia myös edellinen päävalmentaja Gerardo Martino erosi.

Bauza ei välttämättä ollut ykkösvaihto. Mediatietojen mukaan kieltäytyjien jono oli aika pitkä: Atlético Madridin Diego Simeone, Sevillan Jorge Sampaoli ja Tottenhamin Mauricio Pochettino.

”Keskustelimme useiden ihmisten kanssa ja Bauza vaikutti parhaimmalta”, Perez totesi.

Uudella päävalmentajalla riittää haasteita. Argentiina on nyt hävinnyt kolme turnausta peräkkäin loppuotteluissa: MM-finaalin 2014, Copa American 2015 ja Copa American juhlaturnauksen kesäkuussa.

Tärkein tehtävä on kuitenkin suostutella FC Barcelonan tähtipelaaja Lionel Messi palaamaan maajoukkueeseen. Messi ilmoitti Copa American juhlaturnauksen jälkeen, että hänen osaltaan maajoukkuepelit ovat ohi.

”Olen toiveikas Messin suhteen. Toivon, että keskusteluni Messin kanssa auttaa häntä jatkamaan maajoukkueessa”, Bauza sanoi tiistaina.

Bauza harkitsee myös Carlos Tevezin ottamista takaisin maajoukkueeseen. Martino ei valinnut Teveziä joukkueeseen viime lokakuun jälkeen.

Bauzan ensimmäiset tärkeät ottelut Argentiinan valmentajana ovat jo syyskuun alkupäivinä: Argentiina kohtaa Etelä-Amerikan MM-karsinnoissa Uruguayn 1. syyskuuta kotiottelussa ja Venezuelan 6. syyskuuta vieraskentällä.

”Aikaa ei ole paljon, joten kovin paljon muutoksia ei ole tulossa.”

Lähtet: AFP ja Reuters

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!